Hirdetés
Puliszkatorta spenóttal, juhsajttal és fekete szezámmaggal

Puliszkatorta spenóttal, juhsajttal és fekete szezámmaggal

Íme egy vegetáriánus és csupaszín étel! Rétegekben érkeznek a csodák, amiket együtt élvezhetünk. A "legelvetemültebb ragadozók" sem hiányolják majd a húst.  

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 45 perc
Elkészítés nehézsége: 2
Elkészítés költsége: 1
Húsmentes étel

Elkészítés

A tejet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a vajat és a sót, és felforraljuk. Vékony sugárban öntjük bele a kukoricadarát, közben habverővel folyamatosan keverjük. Ha szükséges, adunk hozzá egy kis vizet, hogy eléggé krémszerű legyen. Ha kezd krémesedni, összeállni, elzárjuk alatta a lángot, és állni hagyjuk, amíg egy levehető karimájú kerek tortaformát kivajazunk, és megszórunk zsemlemorzsával. Beleöntjük a puliszkát, elegyengetjük. Ez lesz a tortaalapunk.

Elkészítjük a tölteléket: ehhez először apróra vágjuk a megtisztított póréhagymát, majd megmossuk, és kisebb darabokra vágjuk a spenótot.

Az olívaolajon pirítani kezdjük a pórét, majd hozzáadjuk a spenótot. Fűszerezzük a fokhagymával, a szumákkal, az oregánóval, a szerecsendióval és a borssal, ízesítjük a sóval, és addig melegítjük, amíg a spenót összeesik. Ekkor összekeverjük a morzsolt fetával, és a krémet a puliszka alapra terítjük.

A tetejére való tejfölt és sajtot összekeverjük, és egyenletesen elosztjuk a spenótos keveréken, és megszórjuk a fekete szezámmaggal. A tortát 150 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Tálalás

Tálalás előtt legalább negyed órával kivesszük a sütőből, és pihentetjük a tortát; megszabadítjuk a tortakarikától, és cikkekre vágjuk. Egy szeletet teszünk egy tányérra, és sózott, simára kevert tejfölt kínálunk hozzá.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

Puliszkához

20 dkg kukoricadara
0.5 l tej
0.5 l víz
2 ek vaj
1 ek zsemlemorzsa

Töltelékhez

2 ek olívaolaj
20 dkg póréhagyma
50 dkg friss spenót
10 dkg juhsajt vagy juhtúró
2 db áttört fokhagymagerezd
2 tk szumák
1 tk oregánó
őrölt szerecsendió
bors

Tetejére

2.5 dl tejföl
20 dkg ementáli sajt
1 tk fekete szezámmag

Tálaláshoz

5 dl tejföl

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés