
Puliszkatorta spenóttal, juhsajttal és fekete szezámmaggal
Íme egy vegetáriánus és csupaszín étel! Rétegekben érkeznek a csodák, amiket együtt élvezhetünk. A "legelvetemültebb ragadozók" sem hiányolják majd a húst.
Elkészítés
A tejet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a vajat és a sót, és felforraljuk. Vékony sugárban öntjük bele a kukoricadarát, közben habverővel folyamatosan keverjük. Ha szükséges, adunk hozzá egy kis vizet, hogy eléggé krémszerű legyen. Ha kezd krémesedni, összeállni, elzárjuk alatta a lángot, és állni hagyjuk, amíg egy levehető karimájú kerek tortaformát kivajazunk, és megszórunk zsemlemorzsával. Beleöntjük a puliszkát, elegyengetjük. Ez lesz a tortaalapunk.
Elkészítjük a tölteléket: ehhez először apróra vágjuk a megtisztított póréhagymát, majd megmossuk, és kisebb darabokra vágjuk a spenótot.
Az olívaolajon pirítani kezdjük a pórét, majd hozzáadjuk a spenótot. Fűszerezzük a fokhagymával, a szumákkal, az oregánóval, a szerecsendióval és a borssal, ízesítjük a sóval, és addig melegítjük, amíg a spenót összeesik. Ekkor összekeverjük a morzsolt fetával, és a krémet a puliszka alapra terítjük.
A tetejére való tejfölt és sajtot összekeverjük, és egyenletesen elosztjuk a spenótos keveréken, és megszórjuk a fekete szezámmaggal. A tortát 150 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Tálalás
Tálalás előtt legalább negyed órával kivesszük a sütőből, és pihentetjük a tortát; megszabadítjuk a tortakarikától, és cikkekre vágjuk. Egy szeletet teszünk egy tányérra, és sózott, simára kevert tejfölt kínálunk hozzá.