
Közel-keleti töltött paprika
Elkészítés
A hagymát apróra vágjuk; a töltelék hozzávalóit összekeverjük, és a kicsumázott, megmosott paprikákba töltjük. (A cserszömörce helyettesíthető 1 kk citromlé és 1 kk reszelt citromhéj keverékével.)
A paprikákat egy megfelelő nagyságú tepsibe tesszük, vizet öntünk alájuk, és 150 fokos sütőben nagyjából 1 óra alatt megsütjük.
A mártáshoz olívaolajon üvegesre pároljuk a felaprított hagymát, hozzáadjuk a magháztól és a szártól megszabadított paprikacsumákat, és a cukrot, és egy kicsit pirítjuk. Beletesszük a negyedelt paradicsomot, ízesítjük sóval, korianderrel, citromhéjjal. Addig főzzük, amíg a paradicsom szét nem fő. Mixerben turmixoljuk, és ha túl sűrű, paradicsomlével hígíthatjuk. Hozzáöntjük a sült paprikák levét a tepsiből.
Tálalás
Minden tányérba szedünk a mártásból, és 3-3 paprikát elhelyezünk bennük.