
Hideg karfiol sonkával, paradicsommal
Kánikula idején nemhogy napközben, de még este sem vágyunk forró ételre. Milyen jól is esik olyankor ez a hideg, könnyű zöldséges étel.
Elkészítés ideje:
30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Elkészítés
A karfiolt egészben megfőzzük sós vízben, majd hagyjuk kihűlni. Egy tálra tesszük, ami kerek és pereme van, hogy a mártás ne tudjon lefolyni.
Elkészítjük a mártást: a majonézt simára keverjük a tejföllel, mustárral, hozzáadjuk a cukrot és a sót. A kész mártást ráöntjük a karfiolra.
A cikkekre vágott paradicsomot köré tesszük, a sonkát kis kockára vágjuk és megszórjuk vele a karfiolt.
Tálalás
Tálalásnál díszitjük vágott petrezselyemmel és őrölt fekete borssal.
Hány főre szóljon:
Hozzávalók
1 fej karfiol
20 dkg majonéz
20 dkg tejföl
1 ek mustár
1 tk cukor
0.5 tk só
4 db paradicsom
20 dkg főtt, füstölt sonka
vagy tarja
1 csokor friss, aprított petrezselyemzöld
őrölt bors