
Gombapaprikás
A hétköznapi „champion” gomba legismertebb felhasználási módja. Szívből ajánljuk a magyaros étkek kedvelőinek.
Elkészítés ideje:
30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Húsmentes étel
Cukorbetegek is fogyaszthatják
Elkészítés
A hagymát, paprikát, paradicsomot, szalonnát apró kockára vágjuk. A gombát megpucoljuk és szeletekre vágjuk. A szalonnát kisütjük, a hagymát a paprikával hozzátesszük, megpirítjuk, megpaprikázzuk, kis vizet öntünk alá, majd beletesszük a gombát és a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk. Figyelve arra, hogy ne égjen oda, addig kevergetjük, míg a gomba ki nem ereszti saját levét. Ekkor hozzáadjuk a préselt fokhagymát és az Erős Pistát. Lassú tűzön 30 percig főzzük. Levét tejfölös habarással sűrítjük.
Tálalás
Tálalásnál megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.
Leginkább nokedli illik hozzá.
Hány főre szóljon:
Hozzávalók
60 dkg gomba
5 dkg füstölt szalonna
1 db hagyma
2 db paprika
(sárga színű)
2 db paradicsom
2 db fokhagyma
2 tk édes fűszerpaprika
2 dl tejföl
1 ek liszt
1 tk Erős Pista
1 csokor friss, aprított petrezselyemzöld
só
őrölt bors