
Erdélyi töltött óriás cukkini
Tipikus nyári recept ez - ilyenkor mosolyognak ránk a piacon a szép, nagy cukkinik, amikkel könnyű lesz elkészíteni OZ pompás kreációját!
Elkészítés ideje:
2 óra
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják
Elkészítés
A cukkinit meghámozzuk, félbevágjuk, a magját kanállal kikaparjuk. Kockára vágjuk a szalonnát, a hagymát felaprítjuk.
A szalonnát kisütjük, a zsírján megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a darált húst, fűszerezzük a fokhagymával, a csomborral, a kaporral, a borssal, ízesítjük a sóval, kevés vizet öntünk hozzá, és megpároljuk. Amikor kész, összekeverjük a megfőzött, kihűlt rizzsel, majd a tojásokkal. A masszát a cukkinikba töltjük. A reszelt ementáli sajtot összekeverjük a tejföllel, ha kell, sózzuk, és a tepsibe sorakoztatott töltött cukkinikra öntjük. 150 fokon lassan megsütjük, nagyjából 1 óra alatt.
Tálalás
Hány főre szóljon:
Hozzávalók
1 nagy cukkini
(kb. 1,5 kg)
50 dkg darált hús
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg hagyma
30 dkg főtt rizs
2 db tojás
4 gerezd fokhagyma
1 tk borsikafű (csombor)
1 tk szárított kapor
1 kk bors
só
4.5 dl tejföl
20 dkg ementáli sajt
reszelve
1 kk fehérbors