Hirdetés
Édeskömény zöldségekkel  paradicsommártásban, lágy tejes puliszkával körítve

Édeskömény zöldségekkel paradicsommártásban, lágy tejes puliszkával körítve

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 1 óra 30 perc
Elkészítés nehézsége: 2
Elkészítés költsége: 1
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják

Elkészítés

A szalonnát kockákra, a hagymát apróra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk; az édesköményt, a gombát, a zöldbabot és a póréhagymát felszeleteljük, a petrezselyemgyökeret, a zellergumót kockázzuk.

Az olívaolajon világossárgára pirítjuk a bacont és a hagymát. Hozzátesszük a zöldségeket, a fűszereket, felöntjük a zöldséglevessel. Amikor a zöldség megpuhult, a sűrített paradicsomot is hozzáadjuk, majd utánaízesítünk.

A puliszkához a tejet a vajjal felforraljuk, sózzuk, fűszerezzük szerecsendióval, a kukoricadarát lassan belecsorgatjuk, és habverővel addig keverjük folyamatosan, amíg el nem kezd sűrűsödni. Levesszük a tűzről, és fedő alatt hagyjuk, hogy a dara megduzzadjon.

Tálalás

A zöldségragut tányérokra adagoljuk, a puliszkából egy kanállal galuskákat szaggatunk, a ragu mellé tesszük. Készíthetjük a puliszkát több tejjel, krémes állagúra, mint a krumplipürét.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

10 dkg hagyma
20 dkg édeskömény
5 dkg petrezselyemgyökér (fehérrépa)
5 dkg zeller
5 dkg gomba
15 dkg zöldbab
10 dkg póréhagyma
5 dkg baconszalonna
2 db áttört fokhagymagerezd
2 ek olívaolaj
2 ek sűrített paradicsom
2 tk cukor
2 tk édesköménymag
4 db babérlevél
1 kk bors
zöldségleves

A puliszkához

0.5 l tej
10 dkg kukoricadara
1 ek vaj
reszelt szerecsendió

További elnevezések:

Hirdetés
Hirdetés