Hirdetés

Cukkinispagetti sonkás paradicsommártással Frédibéni módra

Cukkinispagetti sonkás paradicsommártással Frédibéni módra
Készítette:laptopkonyha
Elkészítés ideje: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Könnyű
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják
Tejmentes étel

Hozzávalók

4 db cukkini
30 dkg sonka szeletelve
1 db hagyma
8 gerezd fokhagyma
1 ek sűrített paradicsom

őrölt bors
1 kk édesköménymag
2 tk oregánó
2 tk juharszirup
4 ek olívaolaj
parmezán sajt reszelve

Elkészítés

Ezt az ételt csak teljesen friss zöldségből készítsük.

Egy tésztafőzésre alkalmas lábasban felteszünk vizet forrni a cukkininek, egy evőkanálnyi sót is dobunk bele. Amíg a víz felforr, elkészítjük a mártást.

Egy tökgyalun, vagy egy más, erre alkalmas gyalun a cukkinit hosszában spagetti vastagságú csíkokra gyaluljuk. Ha valakinek sok ideje van, akkor persze ezt egy késsel is megteheti – de így jóval tovább tart.

Felaprítjuk a hagymát, és összevágjuk a sonkát is

A szeletelésnél, illetve a gyalulásnál megmaradt vastagabb darabokat kis kockára vágjuk. Az olívaolajat felforrósítjuk, a hagymát és az édeskömény magot megfuttatjuk rajta. Hozzáadjuk a cukkinikockákat, az oregánót, majd a paradicsompürét és a juharszirupot. Ezután jöhet bele a fokhagyma, a sonka, borsozzuk. Erős tűzön kis víz hozzáadásával puhára pároljuk a hozzávalókat, majd beletesszük a paradicsompürét, és vízzel hígítva mártás sűrűségűre főzzük pár perc alatt, és juharsziruppal kicsit megédesítjük. Ha a mártás kész, akkor a forró vízbe dobjuk a cukkinicsíkokat, és kb. 5 percig főzzük.

Tálalás

Leszűrjük, mélytányérokra adagoljuk, és ugyanúgy, mintha spagettit tálalnánk, a cukkinihalom közepére rakunk egy merőkanálnyit a mártásból, majd megszórjuk durvára reszelt parmezánnal.

Hirdetés
Hirdetés