1 nagyobb cukkini
1 db tojás
kb. 15 dkg zsemlemorzsa
ízlés szerint só,
őrölt fekete bors
1 kk. pirospaprika
1 fej vöröshagyma
petrezselyemzöld
kb. 10 dkg sajt (pl. füstölt)
napraforgó olaj
szezámmag és zsemlemorzsa a forgatáshoz
A megtisztított vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük.
A meghámozott cukkinit kimagozzuk, és lereszeljük.
Hozzáadjuk a tojást, a hagymát, a fűszereket, sót és felaprított petrezselyemzöldet. Ha még szükséges, adjunk hozzá zsemlemorzsát, hogy jól formázható masszát kapjunk.
Vegyünk a tenyerünkbe egy kis masszát, lapítsuk ki, a közepébe helyezzünk kockára vágott sajtot (pl. füstölt), és formázzunk gombócot. Hempergessük meg szezámmagos zsemlemorzsában, és forró olajban süssük ki.
Lehet főzelékre feltétként fogyasztani, vagy csak úgy magában is.