Két csomag zöld spárga
1 közepes cukkini
1 csomag bacon szalonna
2 kiskanál cukor vagy édesítő
2 csipet só
A spárgákat óvatosan és vékonyan meghámozzuk a csúcs kezdeményig (ha fehér vastagabban hámozzuk, ha zöld nem is feltétlenül szükséges, de én mindig). Majd a fás vastagabb végét is levágjuk. Az a lényeg, hogy a kés úgy vágjon bele, mintha vajat szelnénk. (El sem hiszitek, de a spárga sokkal ízesebb lesz, ha cukros vízben főzzük. Így hiába diétázunk, vagy az egészséges ételek megszállottai vagyunk érdemes minimum egy kiskanalat tenni bele + két nagy csipet sót. Mivel még tovább fogjuk sütni elég, ha csak 2-3 percig főzzük, inkább csak blansírozzuk, de nem kell jeges vízbe tenni.)
A cukkinit nem kell meghámozni, da a hámozó késsel szeljünk belőle vékony szeleteket és azzal tekerjük be a leszűrt spárgákat. Érdemes kb. ötösével összefogni. A legvégén tekerjük be a bacon szalonnával, majd az előmelegített sütőben legmagasabb hőfokon süssük készre. Nem kell letakarni, nem kell semmit sem tenni, fűszerezni, mert a bacon ízesíti a spárgát és a cukkinit, valamint a sütési idő is attól függ, mikor kezd ropogóssá válni a bacon. Ennyi az egész. Kb. tizenöt perc és tálalhatjuk is.
Ehetjük főételként, vagy köretnek, valami könnyű nyári húsétel mellé.