1 bögre bulgúr
1 zöld kaliforniai paprika
1 paradicsom
1 kis fej hagyma
2 tk sűrített paradicsom
1 csilipaprika
1.5- 2 bögre alaplé
Csokor petrezselyem
Só
Olíva olaj
2 dl görög joghurt
1. Vágd apróra a hagymát, paprikát, paradicsomot és csilit.
2. Alacsony hőfokon fonnyaszd meg a hagymát, majd dobd rá a paradicsomot és paprikát majd párold, míg megpuhul kissé, kb. 5 percig.
3. Dobd rá a bulgúrt, engedd fel az alaplével, add hozzá a paradicsompürét és forrald gyorsan fel. Szükség esetén sózd, majd takard le és nagyon alacsony hőfokon gőzöld, míg a bulgúr megpuhul.
4. Keverd hozzá az apróra vágott petrezselymet és ha szereted, kevés mentát, majd tálald a joghurttal.
A recepthez tartozó story: www.hazisafrany.hu
Ha tetszik az oldal, lájkold! :-)