
Spiráltészta zöldségekkel
Olasz vegetáriánusoknak. Vegetárius olaszoknak. Olasz ételt kedvelő laptopkonyha-látogatóknak. Vegetáriánus ételeket kedvelő laptopkonyha-látogatóknak. Tésztaételt kedvelő laptopkonyha-látogatóknak. Laptopkonyhát kedvelő laptopkonyha-látogatóknak!
Elkészítés
A gombát felszeleteljük, a hagymát kockára vágjuk, a sárgarépát lehet kockára vagy karikára. Egy teflonos wokba vagy lábasba öntünk 2 ek olívaolajat, és ezen megfuttatjuk a hagymát, sárgarépát, gombát. Fűszerezzük a préselt vagy aprított fokhagymával. Sózzuk, és felöntjük a fehérborral. A chili paprikából (vagy cseresznye paprikából) mindenki ízlése szerint tehet bele. Amikor a levét elfőtte, kevés vizet önthetünk alá, és addig pároljuk, amíg a sárgarépa meg nem puhul, és a víz el nem fő.
Közben kifőzzük a spiráltésztát.
A végén a tésztát, kaprit és az aprított petrezselymet a mártásba keverjük, felöntjük a tejjel és addig forraljuk, amíg a tészta a tejet magába nem szívja.
Tálalás
A tányérokra adagolt spagettit megszórjuk durvára reszelt parmezánnal.