Hirdetés
Spiráltészta zöldségekkel

Spiráltészta zöldségekkel

Olasz vegetáriánusoknak. Vegetárius olaszoknak. Olasz ételt kedvelő laptopkonyha-látogatóknak. Vegetáriánus ételeket kedvelő laptopkonyha-látogatóknak. Tésztaételt kedvelő laptopkonyha-látogatóknak. Laptopkonyhát kedvelő laptopkonyha-látogatóknak!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Húsmentes étel

Elkészítés

A gombát felszeleteljük, a hagymát kockára vágjuk, a sárgarépát lehet kockára vagy karikára. Egy teflonos wokba vagy lábasba öntünk 2 ek olívaolajat, és ezen megfuttatjuk a hagymát, sárgarépát, gombát. Fűszerezzük a préselt vagy aprított fokhagymával. Sózzuk, és felöntjük a fehérborral. A chili paprikából (vagy cseresznye paprikából) mindenki ízlése szerint tehet bele. Amikor a levét elfőtte, kevés vizet önthetünk alá, és addig pároljuk, amíg a sárgarépa meg nem puhul, és a víz el nem fő.

Közben kifőzzük a spiráltésztát.

A végén a tésztát, kaprit és az aprított petrezselymet a mártásba keverjük, felöntjük a tejjel és addig forraljuk, amíg a tészta a tejet magába nem szívja.

Tálalás

A tányérokra adagolt spagettit megszórjuk durvára reszelt parmezánnal.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

30 dkg gomba
2 ek olívaolaj
10 dkg hagyma
20 dkg sárgarépa
4 db áttört fokhagymagerezd
1 tk kaprirügy
1 db chilipaprika
ízlés szerint só
1 dl fehérbor
kis víz
a pároláshoz
1 dl tej
20 dkg spiráltészta
1 csokor petrezselyemzöld
ízlés szerint parmezán sajt krumplihámozóval gyalulva

További elnevezések:

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés