
Spagetti padlizsánmártással
Buza Sanyi szerint ez egy tipikus "első randis" étel. Mert padlizsánt készíteni már önmagában egy szerelmi vallomás (egy férfi részéről). Mert könnyű és finom. Nosza!
Elkészítés
A padlizsánt kis kockákra vágjuk, besózzuk. Egy órán át állni hagyjuk, majd lemossuk, papírtörlőn leszárítjuk. Egy teflonos wokba vagy lábasba öntünk 4 ek olívaolajat, és ezen megpirítjuk a padlizsánt. Kis vizet önthetünk alá, de addig pároljuk, amíg ez a víz el nem fő.
Közben a hagymát, a zöldpaprikát apróra vágjuk.
A maradék olívaolajon üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, a zöldpaprikát, a sűrített paradicsomot, fűszerezzük az oregánóval, babérlevéllel, borssal, ízesítjük sóval és cukorral. Kissé összepirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy sűrű mártást kapjunk. Lassan forraljuk, amíg a paprika megfő, majd belekeverjük a padlizsánt és az olívabogyót. További tíz percig főzzük nagyon kis lángon, ezalatt kifőzzük a spagettit. A végén a tésztát és az aprított petrezselymet a mártásba keverjük.
Tálalás
A tányérokra adagolt spagettit megszórjuk durvára reszelt parmezánnal.