Hirdetés
Spagetti padlizsánmártással

Spagetti padlizsánmártással

Buza Sanyi szerint ez egy tipikus "első randis" étel. Mert padlizsánt készíteni már önmagában egy szerelmi vallomás (egy férfi részéről). Mert könnyű és finom. Nosza!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 1 óra + 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Húsmentes étel

Elkészítés

A padlizsánt kis kockákra vágjuk, besózzuk. Egy órán át állni hagyjuk, majd lemossuk, papírtörlőn leszárítjuk. Egy teflonos wokba vagy lábasba öntünk 4 ek olívaolajat, és ezen megpirítjuk a padlizsánt. Kis vizet önthetünk alá, de addig pároljuk, amíg ez a víz el nem fő.

Közben a hagymát, a zöldpaprikát apróra vágjuk.

A maradék olívaolajon üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a fokhagymát, a zöldpaprikát, a sűrített paradicsomot, fűszerezzük az oregánóval, babérlevéllel, borssal, ízesítjük sóval és cukorral. Kissé összepirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy sűrű mártást kapjunk. Lassan forraljuk, amíg a paprika megfő, majd belekeverjük a padlizsánt és az olívabogyót. További tíz percig főzzük nagyon kis lángon, ezalatt kifőzzük a spagettit. A végén a tésztát és az aprított petrezselymet a mártásba keverjük.

Tálalás

A tányérokra adagolt spagettit megszórjuk durvára reszelt parmezánnal.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

1 db nagyobb padlizsán
6 ek olívaolaj
10 dkg hagyma
10 dkg zöldpaprika
6 db áttört fokhagymagerezd
1 ek sűrített paradicsom
4 db babérlevél
1 tk oregánó
őrölt bors
cukor
2 ek fekete olívabogyó
40 dkg spagetti
1 csokor friss, aprított petrezselyemzöld
parmezán sajt

További elnevezések:

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés