
Póréhagymás spagetti gyökérzöldségekkel és szardellával
Már (rég) elmúlt a nyár, de mégis egy vitaminbombára vágyik, a tészta áldásos közreműködésével? OZ is valami hasonló hangulatban lehetett, amikor ezt az ételt kitalálta. Kövesse őt bizalommal!
Elkészítés
Valamennyi zöldséget nagyon apró kockákra vágjuk.
Magas hőfokon az olívaolajon megfuttatjuk a hagymát, hozzáadjuk a szardellapasztát, a sűrített paradicsomot, majd a felaprított fokhagymát. Meghintjük szárított kakukkfűvel, belekeverjük az apróra vágott olívabogyót, a sárgarépát, kis kevergetést követően kevés cukrot adunk hozzá, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. A mártáshoz adjuk a fehérrépát, a póréhagymát, megborsozzuk, ha szükséges utánaízesítünk sóval. Közben beleaprítjuk a zellerszárat és fedő alatt kb. 45 percen át lassú tűzön főzzük, ezalatt a zöldség is megpuhul és közben a leve is besűrűsödik.
Ha a mártás elkészült, hozzátesszük az elkészítési útmutató szerint előre kifőzött spagettit és folyamatosan kevergetve átmelegítjük.
Tálalás
A spagettit tálra rendezzük, és megszórjuk reszelt parmezánnal és meglocsoljuk egy evőkanál extra szűz olívaolajjal.