Hirdetés
Olaszmártásos spagetti

Olaszmártásos spagetti

Időutazásra invitál minket OZ, a séfünk. Ez a tészta tulajdonképpen úgy olaszos, ahogyan ő azt elképzelte, "kicsi-OZ-ként", pár évtizede, a vasfüggöny mögött álmodozva. Egy gasztronómiai kaland, tulajdonképpen....

Elkészítés ideje: 1 óra
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1

Elkészítés

A lecsókolbászt meghámozzuk és ledaráljuk.

Gombát megmossuk, a hagymát megtisztítjuk, és akárcsak a füstölt szalonnát, ezeket is apró kockákra vágjuk.

A spagetti főzővizét feltesszük melegedni. Egy wokban kisütjük a szalonnát, majd a hagymát kissé megpirítjuk a zsírján. Hozzátesszük a darált lecsókolbászt, az aprított gombát, a cukrot, a sót, a borsot, a majoránnát, az áttört fokhagymát és a sűrített paradicsomot. Nagy lángon zsírjára sütjük. Nagyon sűrű masszát kell kapnunk. Közben a spagetti is kifőtt (annak idején jó puhára…). A sűrű mártásba keverjük a tésztát.

Tálalás

A tányérokra adagolt spagettit megszórjuk a reszelt trappistával és egy teáskanál vajat teszünk a tetejére. Apróra vágott petrezselyemmel díszítjük.

Annak idején paradicsomfröccsöt ittam hozzá, ami fele szóda, fele paradicsom ivólé volt, sózva, borsozva, jégkockával.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

40 dkg lecsókolbász
10 dkg füstölt szalonna
20 dkg gomba
10 dkg hagyma
6 db áttört fokhagymagerezd
2 tk sűrített paradicsom
2 tk majoranna
őrölt bors
1 tk cukor
1 csokor aprított petrezselyemzöld
2 ek vaj
40 dkg spagetti
30 dkg trappista sajt reszelve

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés