
Masnitészta lazaccal és zöldborsóval
Vannak, akik úgy vélik: az egészség megőrzése érdekében minden nap kell borsót fogyasztani. Ugyancsak elismert tézis, hogy halat is kell enni hetente többször is. A tészta pedig…. Nos, anélkül pedig nem érdemes élni!!!
Elkészítés
A hagymát apróra vágjuk, a lazacot és a répát kockázzuk.
Olívaolajon megdinszteljük a hagymát, a fokhagymát és a sárgarépát. Belekeverjük a sűrített paradicsomot, fűszerezzük borssal, ízesítjük cukorral, sóval, hozzáadjuk a kockára vágott lazacot, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Nagy lángon főzzük, ha a szósz kicsit redukálódott, hozzátesszük a borsót és a főzőtejszínt. Sűrű, krémszerű mártás legyen a végeredmény.
A masnitésztát megfőzzük az elkészítési útmutató alapján és keverünk hozzá egy kis vajat. Megbolondíthatjuk egy kis vágott radicchio salátával.
Tálalás
A tésztát tányérokra rendezzük, és a mártásból teszünk a közepére egy merőkanállal. Sajt nélkül fogyasztjuk.