
Lazacmousse tésztával
Nagyon egyszerű! Nagyon könnyed! Nagyon lazacos! Nagyon finom!
Elkészítés
Amennyiben friss tésztát szeretnénk készíteni, akkor kezdjük a víz felforralásával és a mousse elkészítése alatt készítsük el a csomagoláson javasolt módon. Ha nem szeretnénk párhuzamosan dolgozni, akkor a mousse elkészítése után érdemes a tésztafőzéshez kezdeni. Lehet továbbá már előre főzött tésztával dolgozni, amit a tálalás előtt elég megmelegíteni egy késhegyni vaj kíséretében.
A lazacot egy turmixgépben vagy egy botmixerrel pépesítjük, daráljuk. A kapott masszát összekeverjük a mascarponéval. Belereszeljük a citrom héjának negyedét és ráfacsarunk egy evőkanálnyi citromlevet. Ha szükséges, utánaízesítünk sóval.
Tálalás
A tésztát felhalmozzuk egy tányérra, a tetejére teszünk egy evőkanálnyit a lazacmousse-ból, hagyva, hogy a hő hatására a mascarpone olvadni kezdjen. Az egészet megszórjuk bőven petrezselyemmel.
Tészta nélkül is fogyaszthatjuk: meleg, sokmagvas, barna pirítósra is kenhetjük.