
Krumplis tészta pipifájnul
Sokaknak kedvence ez a végtelenül egyszerű étel, ami nem utolsósorban alacsony költségvetésű. A kovászos ubi mellett egy kis tejföl remekül feldobja.
Elkészítés
A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vizben megfőzzük.
A hagymát apró kockára vágjuk és olajon vagy zsíron megpirítjuk.
A pirospaprikát feloldjuk a forró hagymás zsiradékban, felöntjük egy kis vízzel és a hagymát teljesen megfőzzük. Ez nagyon fontos, mert így könnyebben lesz emészthető.
Ha puha, zsírjára sütjük és beletesszük a leszűrt krumplit. Egy krumplinyomó segítségével szétnyomjuk, fakanállal simára, teljesen krémesre keverjük és sózzuk.
A tésztát a csomagolásán található útmutatónak megfelelően kifőzzük és hagyjuk kihűlni.
A kifőtt tésztát összekeverjük a krumplival.
Tálalás
A tálalásnál megtejfölözheti mindenki ízlése szerint, mi nagyon sokkal ajánljuk. Természetesen a kovászos uborka nélkülözhetetlen!