Hirdetés
Krumplis tészta pipifájnul

Krumplis tészta pipifájnul

Sokaknak kedvence ez a végtelenül egyszerű étel, ami nem utolsósorban alacsony költségvetésű. A kovászos ubi mellett egy kis tejföl remekül feldobja.

 

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Húsmentes étel

Elkészítés

A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vizben megfőzzük.

A hagymát apró kockára vágjuk és olajon vagy zsíron megpirítjuk.

A pirospaprikát feloldjuk a forró hagymás zsiradékban, felöntjük egy kis vízzel és a hagymát teljesen megfőzzük. Ez nagyon fontos, mert így könnyebben lesz emészthető.

Ha puha, zsírjára sütjük és beletesszük a leszűrt krumplit. Egy krumplinyomó segítségével szétnyomjuk, fakanállal simára, teljesen krémesre keverjük és sózzuk.

A tésztát a csomagolásán található útmutatónak megfelelően kifőzzük és hagyjuk kihűlni.

A kifőtt tésztát összekeverjük a krumplival.

Tálalás

A tálalásnál megtejfölözheti mindenki ízlése szerint, mi nagyon sokkal ajánljuk. Természetesen a kovászos uborka nélkülözhetetlen!

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

50 dkg burgonya (lisztes fajta)
30 dkg lebbencs tészta vagy kockatészta
2 db hagyma
3 ek napraforgó olaj
vagy 1 ek sertészsír
2 tk édes fűszerpaprika
4 dl tejföl

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés