Hirdetés
Diós-tökös vékonymetélt kurkumával és törkölypálinkával

Diós-tökös vékonymetélt kurkumával és törkölypálinkával

Őszintén?! Egy igazi meglepetés recept ez. Mert lássuk be, kicsit furán hangzik: dió, tök, kurkuma és pálinka?! Az eredmény minden képzeletet felülmúlóan lenyűgöző ám!!! Mindenképpen kipróbálandó!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1

Elkészítés

A szalonnát, a hagymát apróra vágjuk, a diót durvára daráljuk. A sütőtök húsát felkockázzuk.

A szalonnát a hagymával és a dióval összepirítjuk az olívaolajon. Hozzáadjuk a tököt és a fűszereket, felöntjük a pálinkával, kis vizet teszünk még alá, és puhára pároljuk. Az elpárolgó folyadékot tejszínnel pótoljuk. Amikor a tök puha, és a mártásunk sűrű, kifőzzük a tésztát, és a petrezselyemmel együtt a mártáshoz keverjük.

Tálalás

A tésztát tányérokra adagoljuk, és finoman meglocsoljuk a balzsamecet redukcióval, megszórjuk petrezselyemmel.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

5 dkg szalonna
10 dkg hagyma
2 ek olívaolaj
0.5 dl törkölypálinka
15 dkg dió
4 db áttört fokhagymagerezd
40 dkg sütőtök
chilipaprika
1 tk kurkuma
4 dl főzőtejszín
őrölt bors
1 csokor friss, aprított petrezselyemzöld
balzsamecet redukció
40 dkg vékonymetélt

További elnevezések:

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés