
Zöldcitromos csirkemell mie tésztával
Egyszerű egzotikumot kínál nekünk OZ, a séfünk, ezzel a tésztás ázsiai étellel. Gyors is, finom is, különleges is. Mire vágyhatnánk még? (Esetleg arra, hogy maga OZ készítse el nekünk és tálalja fel....)
Elkészítés
A tészta főzéséhez feltesszük a vizet melegedni.
A csirkemellet kockákra vágjuk, egy tálba tesszük, összekeverjük a szója- és az édes chiliszósszal, a Hot Lime Pickle-vel, illetve a sóval; majd megszórjuk a liszttel.
A hagymát és a fokhagymát felaprítjuk. A gyömbért megpucoljuk, majd azt is felaprítjuk vagy lereszeljük. Az olajat felforrósítjuk, a hagymát sütjük rajta kissé, majd hozzáadjuk a gyömbért és a fokhagymát, és ha ezek is illatoznak, akkor tehetjük bele a csirkét.
Közben, amikor a víz felforr, körülbelül öt perc alatt megfőzzük a tésztát. A húshoz annyi vizet öntünk, hogy sűrű mártást kapjuk, jól kiforraljuk.
Tálalás
A ragut a tésztával tányérokra adagoljuk, zöldcitrommal dekoráljuk.