A csirkéhez:
6 egész csirkecomb a bőre nélkül
3 ek olaj
½ tk őrölt római kömény
3 nagy hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek frissen reszelt gyömbér
1 rúd fahéj
½ ek őrölt csili vagy ha nem szereted a csípőset, pirospaprika
3 babérlevél
2.5 dl könnyű vörösbor (pinot noir vagy valami hasonló)
2.5 dl csirkealaplé
1 darabolt paradicsomkonzerv (nem sűrített!)
Só, bors
A polentához:
1 bögre (2.5 dl) kukoricadara
2 bögre víz
2 bögre teljes tej
Só
1.Kevés olajjal, több részletben pirítsd a félbevágott (alsó és felső) combokat aranybarnára, majd tedd őket félre.
2.Vágd csíkokra a hagymákat, és apróra a fokhagymát. Fonnyaszd a hagymát a csirke maradék zsírjában, majd dobd hozzá a fokhagymát, paprikát és rómaikömyényt. Főzd még rövid ideig, míg minden üveges lesz, de a fokhagyma nem kezd el barnulni.
3.Rakd vissza a csirkét. Dobd mellé a gyömbért, fahéjat és babért. Öntsd rá a bort és várd meg, míg elfő az alkoholtartalma.
4.Öntsd a csirkére az alaplevet és paradicsomot, majd takard le és nagyon alacsony hőfokon főzd 60-90 percig. Sózni csak a vége felé sózd, ha szükség van rá.
5. Amikor a csirke már csak 20 percre van a totális omlósságtól, öntsd a puliszka lisztet a folyadékokkal vastag fenekű lábasba és némi sózás után forrald fel.
Keverd nagyon-nagyon sokáig és még annál is tovább, és amikor igazán krémessé puhult, tálald azonnal az elképzelhetetlenül finom csirkével!
A recepthez tartozó story: www.hazisafrany.hu
Ha tetszik az oldal, lájkold! :-)