Hirdetés

Töltött csirkecomb

Töltött csirkecomb
Készítette:csoti.henriette
Elkészítés ideje: 80 perc
Elkészítés nehézsége: Közepes
Tejmentes étel

Hozzávalók

4 csirkecomb (felső-alsó)
30 dkg csirkemáj (szív nélkül)
1 vöröshagyma
pici oliva
kevés zsír a tepsi kikenéshez
1 tojás
1 zsemle
só,
bors,
őrölt majoranna,
petrezselyem,
sült csirke fűszersó

Elkészítés

A csirkecombot megtisztítom és a bőrét körben fogvályóval letűzöm, fellazítom a töltelék helyét.
A hagymát apró kockára vágom és kevés oliván megpirítom, majd hozzáadom a késsel felkapart csirkemájat, a tejben áztatott zsemlét lecsurgatva belemorzsolom, a tojást és a fűszereket hozzákeverem.
A csirkecombokat megtöltöm, fogvályóval lerögzítvem, a külsejét mindkét oldalon megszórom fűszersóval és majorannával, majd vékonyan kizsírozott tepsibe helyezem a húst, kevés vizet öntök alá.
Ha marad töltelék én azt is mellé szoktam önteni és letakarom fóliával úgy sütöm.

Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 1 órát sütöm, a vége felé leveszem a fóliát és pirítom kicsit a húst.

Paleosok töltelék: a hagymát apróra vágom és megpirítom oliván, majd hozzáadom a lekapart csirkemájat, egy főtt tojást apróra vágva, 1-2 evőkanál szezámlisztet, fűszereket. Ezt töltöm a csirkecombba, majorannával és fűszersóval megszórom a csirkecombot kívülről. Köretnek savanyúságot ettem hozzá.

Tálalás

A töltött csirkecombhoz köretnek illik a rizs, rizibizi, savanyúság.

Hirdetés
Hirdetés