
Tárkonyos csirke zöldségekkel, paradicsomos tejfölmártásban
A tárkony egy uralkodó típusú fűszer. Ebben az ételben is dominál, mégis, az összes többi hozzávaló íze is kidomborodik. Gratulálunk, OZ!
Elkészítés
A körethez a sütőt előmelegítjük 180 fokra. Ha a burgonya nagyméretű, akkor kettévágjuk. A krumplit összekeverjük az olívaolajjal, babérlevéllel, sózzuk, és egy teflon tepsibe tesszük. Körülbelül 1 óra alatt megsütjük, többször átforgatjuk.
A szalonnát felkockázzuk, kisütjük a zsírját. Felaprítjuk a hagymát, megpirítjuk a szalonnán. Az összes zöldséget megtisztítjuk, kisebb kockákra vágjuk, a fokhagymát is. Hozzáadjuk a gyökérzöldséget a hagymás szalonnához, a paradicsompürét, a cukrot, a tárkonyt, és tovább pirítjuk. Beletesszük a combokat, megszórjuk pirospaprikával, átforgatjuk, hozzáadjuk a citromhéjat. Beleöntjük a pórékockákat és a paradicsomot. Puhára pároljuk, ha a levét elfőné, vízzel pótoljuk. Amikor a hús puha, belekeverjük a tejfölt, pikánsra ízesítjük.
Tálalás
A ragut tányérokra adagoljuk, a sült krumplit mellé helyezzük. Tejföllel díszítjük.