Hirdetés
Tárkonyos csirke zöldségekkel, paradicsomos tejfölmártásban

Tárkonyos csirke zöldségekkel, paradicsomos tejfölmártásban

A tárkony egy uralkodó típusú fűszer. Ebben az ételben is dominál, mégis, az összes többi hozzávaló íze is kidomborodik. Gratulálunk, OZ!

Elkészítés ideje: 1 óra 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják

Elkészítés

A körethez a sütőt előmelegítjük 180 fokra. Ha a burgonya nagyméretű, akkor kettévágjuk. A krumplit összekeverjük az olívaolajjal, babérlevéllel, sózzuk, és egy teflon tepsibe tesszük. Körülbelül 1 óra alatt megsütjük, többször átforgatjuk.

A szalonnát felkockázzuk, kisütjük a zsírját. Felaprítjuk a hagymát, megpirítjuk a szalonnán. Az összes zöldséget megtisztítjuk, kisebb kockákra vágjuk, a fokhagymát is. Hozzáadjuk a gyökérzöldséget a hagymás szalonnához, a paradicsompürét, a cukrot, a tárkonyt, és tovább pirítjuk. Beletesszük a combokat, megszórjuk pirospaprikával, átforgatjuk, hozzáadjuk a citromhéjat. Beleöntjük a pórékockákat és a paradicsomot. Puhára pároljuk, ha a levét elfőné, vízzel pótoljuk. Amikor a hús puha, belekeverjük a tejfölt, pikánsra ízesítjük.

Tálalás

A ragut tányérokra adagoljuk, a sült krumplit mellé helyezzük. Tejföllel díszítjük.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

4 db csirkecomb
5 dkg szalonna
10 dkg hagyma
10 dkg póréhagyma
10 dkg sárgarépa
5 dkg petrezselyemgyökér (fehérrépa)
5 dkg zeller
20 dkg paradicsom, héj és mag nélkül, lecsepegtetve
4 db áttört fokhagymagerezd
2 ek sűrített paradicsom
2 tk édes fűszerpaprika
1 tk tárkony
1 kk bors
1 tk cukor
2 dl tejföl
citromlé

Babérleveles sült krumplihoz

60 dkg burgonya
2 ek olívaolaj
6 db babérlevél
1 dl víz

Tálaláshoz

2 dl tejföl

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés