
Sült csirke mallorcai módra, pezsgővel
Ünnepelni készülnek? Ne is keressen tovább! Itt a megfelelő főétel! Könnyű és könnyed! És természetesen: a tökéletes kísérője egy pohár pezsgő! Egészségére!
Elkészítés
Előkészítés: A citromot félbevágjuk, az édesköményt és a hagymákat negyedeljük, a póréhagymát és a zellerszárakat 2 cm-es darabokra vágjuk, az aprószemű burgonyát alaposan megsikáljuk.
Sütés: A csirkére facsarjuk a citrom levét, besózzuk, majd fűszerezzük borssal, rozmaringgal. Az egyik kifacsart fél citromot és a fokhagymagerezdeket a csirke hasüregébe tesszük. A zöldséget egy tepsiben összekeverjük sóval, borssal, rozmaringgal. Rátesszük a csirkét, meglocsoljuk olívaolajjal és a pezsgővel. A tepsit 180 fokosra előmelegített sütőbe tesszük, és a csirkét rendszeresen locsolgatva kb. 1 óra alatt megsütjük.
Tálalás
A feldarabolt csirkét a vele sült zöldségekkel tálaljuk.