
Stájer rántott csirke spanyol fokhagymamártással
Íme az induló laptopkonyha.hu abszolút favoritja! Ezt készítse el velünk és biztosak vagyunk benne: hamarosan visszatér hozzánk!
Elkészítés
Előkészítés: A csirkét a szokott módon daraboljuk. A húst besózzuk, és hűtőszekrényben másfél órán át állni hagyjuk. A sütőt előmelegítjük 120 fokra (csak a hús melegen tartására használjuk majd). Bepanírozzuk – azaz lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk – a húst.
Sütés: Egy mély serpenyőben, vagy fritőzben felforrósítjuk az olajat, és megsütjük benne a csirke részeit. A sütőben melegen tartjuk, ezalatt elkészítjük az aiolit.
Aioli mártás: A tojásokat megmossuk, alkohollal fertőtlenítjük. Felütjük, a sárgákat aprítógépbe (vagy turmixba) tesszük. Sózzuk, elindítjuk a gépet, és ha krémszerű a tojás, belecsepegtetjük az olajat, majd hozzáadjuk a citromlét, a fokhagymát, a petrezselymet, a bazsalikomot. Jól összekevertetjük a géppel. Az aioli természetesen kézi habverővel is elkészíthető, ám fontos, hogy az olajat lassan adagoljuk a tojáshoz, és alaposan keverjük el.
Tálalás
Megmossuk, megtisztítjuk a zöldségeket. A salátát csíkokra vágjuk, a paradicsomot és a hagymát vékonyan felszeleteljük.
A rántott csirkét tányérokra adagoljuk. A zöldségeket és az aiolit külön tálkákban tesszük az asztalra, borecetet és olívaolajat is kínálunk a salátához.