Hirdetés

Mustáros hús

Mustáros hús
Készítette:Maimoni
Elkészítés ideje: 25 perc
Elkészítés nehézsége: Könnyű
Cukorbetegek is fogyaszthatják
Tejmentes étel

Hozzávalók

kb. 80 dkg csirkemell

bors
mustár
liszt
olaj/zsír a sütéshez

Elkészítés

Felvágjuk a csirkemellet. Ráfektetjük a tenyerünket a húsra, így érezzük, hol jár benne a kés. Egy fél darab mellet így három szeletre tudunk vágni.
Megsózzuk a szeleteket: egy tányérba fektetjük az első szeletet, amelynek mindkét oldalát sózzuk. Erre jön a következő, amelynek már csak a tetejét, Így rakjuk szépen egymásra a szeleteket, a legalsó kivételével mindnek csak a tetejét sózzuk.

Ugyanígy járunk el a borsozásnál is.
Majd ezzel a technikával mustározzuk a húst.
A szeleteket lisztbe forgatjuk.

Ha forró olajban, illetve zsírban sütjük meg, az nagyjából 5 perc szeletenként (2-2,5 perc/oldal). A hús így sosem szárad ki.
Ha nem akarjuk lisztezni, akkor kontaktgrillbe tesszük, ott sütjük meg. Az egy kicsivel több idő, és persze szárazabb is.

Tálalás

A receptet a Praktikák sok gyerekhez blog szerzője, Maimoni tette közzé.

Hirdetés
Hirdetés