Hirdetés

Mustáros csirkecombok

Mustáros csirkecombok
Készítette:siklitimi
Elkészítés ideje: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Könnyű
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják

Hozzávalók

4 db csirkecomb kettévágva
2 pohár tejföl
1 fej hagyma
20 dkg sajt
1 ek. mustár
3 gerezd fokhagyma
1 dl olaj
2-3 ek. liszt
pirospaprika
ételízesítő

Elkészítés

A tejfölt kiöntöm egy tálba, és jól elkeverem benne az ételízesítőt, a zúzott fokhagymát, a mustárt, és az olajat.
A combokat egyenként lisztbe mártom, majd lerázom róla a felesleget.
Ezután alaposan megforgatok minden darabot a mártásba, úgy, hogy mindenhol a mustáros szósz.
Egy tepsibe egymás mellé sorakoztatom a darabokat. tetejüket kicsit megszórom pirospaprikával, majd a karikára vágott hagymákat is ráterítem. Öntök alá egy kevés vizet, lefóliázom és közepes lángon beteszem a sütőbe.
Ha már egy jó 45 percet sült, kiveszem, leveszem róla a takarást, megszórom a reszelt sajttal, és visszadugom, hogy a sajt megolvadjon, az étel pedig egy kis színt kapjon.

Tálalás

Mi ezt az ételt legszivesebben krumplipürével fogyasztjuk, mert nagyon sok finom szaftja van a húsnak sülés után.

Hirdetés
Hirdetés