Hirdetés

Milánói rántott csirke fokhagymás krumplival és rizzsel

Milánói rántott csirke fokhagymás krumplival és rizzsel
Készítette:robull
Elkészítés ideje: 55 perc
Elkészítés nehézsége: Könnyű

Hozzávalók

2 főre:
2 db egész csirkecomb
3 szem közepes burgonya
2 dl rizs - hozzá 4 dl forralt víz
1 db lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
fél szál rozmaring

bors

A panírozáshoz:
liszt
zsemlemorzsa
1 tojás
5 dkg reszelt sajt

bő olaj a sütéshez

Elkészítés

A csirkecombot megmossuk, megtisztítjuk, sózzuk és enyhén borsozzuk.
A rizst szintén megmossuk. Megpucoljuk a lilahagymát és a gyökér felőli végét levágjuk. Olajon üvegesre pirítjuk a rizst és kétszeres, forrásban lévő vízzel leöntjük. Megsózzuk enyhén, belerakjuk a lilahagymát, egyszer megkavarjuk és fedő alatt takarékon pontosan 14 percig főzzük. Ha elkészült, félrehúzzuk, majd 5-10 perc múlva villával átforgatjuk.

Bepanírozzuk a húsokat: A tojást megmossuk és egy mély tányérban felverjük, enyhén sózzuk. A lisztet és a sajtos zsemlemorzsát külön tányérba tesszük. A húsokat a megszokott módon bepanírozzuk. Közben hevítjük a bő olajat.
Amikor a panírozás kész ellenőrizzük az olajat, hogy felforrósodott-e? Ha igen, óvatosan belehelyezzük a csirkecombokat és levesszük alacsonyabb lángra. Többször forgatva jól átsütjük a húst. Ha elkészült, egy itatós papírral bélelt tányérra tesszük és melegen tartjuk tálalásig a rizzsel együtt.

Amíg a csirke sül, megpucoljuk a krumplit és a fokhagymát. A burgonyát kb. fél cm vastag karikákra vágjuk. Szintén bő olajban kisütjük a fokhagyma darabokat és a rozmaringot beletéve. Ha megsült a burgonya, itatós papírra helyezzük, majd enyhén sózzuk, átforgatjuk.

Tálalás

Az elkészült hozzávalókat tálaljuk: a rizst formázzuk, a krumplikarikákat egymást fedve félkör alakban a rizs köré helyezzük, és a rizs mellé helyezzük a szép sült csirkecombot. Tálalhatunk mellé tartár mártást, vagy házi savanyút. Díszítjük rozmaring ággal, paradicsommal és egy két szem fokhagymával.

Hirdetés
Hirdetés