Hirdetés

Milánói csirkemell

Milánói csirkemell
Készítette:hableány
Elkészítés ideje: 50 perc
Elkészítés nehézsége: Közepes

Hozzávalók

a mártáshoz:
1 doboz hámozott vagy 1/2 kg friss napon érett paradicsom,
5 gerezd duci fokhagyma,
1 kisebb fej hagyma,
1 marék friss bazsalikom,
oregano,
só,
bors,
cukor.

Kell még:
1 csomag spagetti,
személyenként 2 hússzelet,
15-20 dkg reszelt Trappista sajt,
bazsalikom levél.

Elkészítés

Ha friss paradicsomból készítjük, akkor előbb azt készítjük elő. A paradicsomokat forró vízbe dobáljuk, majd pár pillanat múlva kiszedjük őket és a héjukat könnyedén lehúzzuk róluk. Ez után már ugyan úgy dolgozunk tovább, mint a dobozos hámozott paradicsommal. Egy serpenyőben oliva olajat hevítünk, majd hozzáadjuk az átnyomott és felaprított fokhagymát illetve a vöröshagymát. Kissé átpirítjuk. Ez után hozzáadjuk a paradicsomot és villával darabosra nyomkodjuk. Ízesítjük a mártást, sóval, csipet cukorral, borssal és a frissen vágott oreganóval és bazsalikommal. Pár percig rotyogtatjuk a mártás, majd mehet a kifőtt tésztára. Alaposan elkeverjük, majd letakarva, melegen tartjuk. Ez után a húst sózzuk, kissé kiklopfoljuk, majd kipanírozzuk. Bő olajban kisütjük a húsokat, majd papírtörölközőre szedjük a szeleteket.

Tálalás

A spagettit tányérokra adagoljuk, rárakjuk a rántott hús szeleteket, majd reszelt sajttal megszórva, bazsalikom-dísszel, forrón tálaljuk. Nagyon finom és laktató étel.

Hirdetés
Hirdetés