
Miguel-féle csirkeszárnyak uborkás-citromfilés joghurttal
Nyárias étel Miguel csirkeszárnya, amelyet természetesen nem Miguel, hanem OZ készít el nekünk. Mindazonáltal, elég, ha csak nyárias hangulatba kerülünk, és már készíthetjük is!
Elkészítés
A fűszeres-sajtos joghurthoz az uborkát meghámozzuk, nagyon vékony kis hasábokra vágjuk, besózzuk, egy órán át állni hagyjuk a hűtőben. A csirkeszárnyak utolsó, csak csontos részét levágjuk. A többit egy tálba rendezzük, megsózzuk, majd ugyancsak egy órára a hűtőbe tesszük.
Az uborkából jól kinyomkodjuk a levet, leöblítjük róla a sót. Az olajat egy magasfalú edényben feltesszük forrósodni.
A hagymát felaprítjuk. A citromot kifilézzük, azaz kivágjuk belőle a gerezdeket úgy, hogy se héj, se hártya ne legyen rajta. A paradicsomot esetleg hidegen lehéjazzuk, kockákra vágjuk, lecsepegtetjük. Összekeverjük a hagymát, a citromfilé-kockákat és a paradicsomot. A mentalevelet felaprítjuk, hozzáadjuk a salátához. Ezek után a lecsepegtetett uborkát is hozzákeverjük, majd sózzuk. Ezt követően hozzáöntjük a joghurtot, a krémsajtot, kevés olívaolajat és alaposan összekeverjük.
A szárnyakat szárazra töröljük. Forró olajban adagonként gyorsan kisütjük; amikor készen vagyunk az összessel, újra kisütjük valamennyit, amíg szép barnás színt nem kapnak. Az olajból kivéve borsmalomból frissen őrölve megborsozzuk.
Tálalás
A csirkeszárnyakat tányérokra rendezzük, a joghurtos salátát melléadagoljuk.