Hirdetés

Mézes mustáros kacsamáj

Mézes mustáros kacsamáj
Készítette:hableány
Elkészítés ideje: 30 perc
Elkészítés nehézsége: Könnyű
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják
Tejmentes étel

Hozzávalók

1/2 kg kacsamáj,
10 dkg füstölt húsos szalonna,
2 fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál mustár,
2 evőkanál méz,
só, bors, kakukkfű,
kevés olaj,
petrezselyemzöld.

Elkészítés

A szalonnából két vékony szeletet félre teszünk, a többit apró kockára vágjuk és egy kevés olajon kisütjük mindkettőt.
Míg sül a szalonna, a hagymát vékony szeletekre vágjuk, hozzáadjuk a sült szalonnához, hozzáadjuk az áttört fokhagymát és az egész hagymás alapot lepirítjuk. A díszítésre szánt szelet szalonnákat félre tesszük.
Mikor kellőképpen megpuhult és lepirult a hagyma, hozzáadjuk a megmosott és nagyobb darabokra felvágott májat, hirtelen átsütjük, és közben ízesítjük borssal, a mustárral, a mézzel és a csipet kakukkfűvel. A májat, csak addig süssük, amíg, ha beleszúrunk egy késsel, nem folyik ki belőle rózsaszín lé.
Ha elkészült a máj, utólag megsózzuk.

Tálalás

Tálra szedjük a rizst, a közepére halmozzuk a forró kacsamájat. A tetejére tesszük a kisült szalonna szeletet, majd petrezselyemmel megszórva, tálaljuk az ételt.

Hirdetés
Hirdetés