Márványsajttal töltött pulykamelltekercs pezsgős almamártással
Elkészítés
A póréhagymát, a kelbimbót és a hagymát egyforma kis kockákra vágjuk. Az olívaolajon megfuttatjuk a hagymát, hozzátesszük a zöldségeket, a fűszereket, és kis vizet aláöntve pár percig pároljuk. Ha kihűlt, belekeverjük a tojást, és a villával szétnyomkodott márványsajtot. A pulykaszeleteket kiterítjük, sózzuk, rákenjük a tölteléket, és felcsavarjuk. Alufóliába csomagoljuk, és egy órán keresztül forró vízben abáljuk.
Ha kész, kivesszük a fóliából tálalás előtt, és ferdén félbevágjuk.
Amíg a hús készül, a mártással dolgozunk.
Apróra vágjuk a hagymát, felaprítjuk a fokhagymát, és durvára reszelünk 2 almát. A hagymát megfuttatjuk az olajon; sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a sót, felöntjük a pezsgővel, a csirkealaplével (vagy vízzel, és leveskockát dobunk bele), belekeverjük a két reszelt almát és fél órát főzzük. Mixerbe tesszük a liszttel, krémessé turmixoljuk, majd felforraljuk. Kicsit hűlni hagyjuk, és tálalás előtt belekeverjük a frissen reszelt maradék almát; ezzel már nem melegítjük.
A körethez ferdén felszeleteljük a sárgarépát, majd a vajon megdinszteljük kevés vízzel. Amíg a répa párolódik, az elkészítési útmutató alapján megfőzzük a tésztát.
Összekeverjük a tésztát a répával és a petrezselyemzölddel.
Tálalás
A tányérokra öntjük a mártást, erre rendezzük a tésztát az egyik oldalra, és a félbevágott pulykatekercseket keresztben ráfektetjük.