Hirdetés
Márványsajttal töltött pulykamelltekercs pezsgős almamártással

Márványsajttal töltött pulykamelltekercs pezsgős almamártással

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 2 óra
Elkészítés nehézsége: 2
Elkészítés költsége: 2

Elkészítés

A póréhagymát, a kelbimbót és a hagymát egyforma kis kockákra vágjuk. Az olívaolajon megfuttatjuk a hagymát, hozzátesszük a zöldségeket, a fűszereket, és kis vizet aláöntve pár percig pároljuk. Ha kihűlt, belekeverjük a tojást, és a villával szétnyomkodott márványsajtot. A pulykaszeleteket kiterítjük, sózzuk, rákenjük a tölteléket, és felcsavarjuk. Alufóliába csomagoljuk, és egy órán keresztül forró vízben abáljuk.

Ha kész, kivesszük a fóliából tálalás előtt, és ferdén félbevágjuk.

Amíg a hús készül, a mártással dolgozunk.

Apróra vágjuk a hagymát, felaprítjuk a fokhagymát, és durvára reszelünk 2 almát. A hagymát megfuttatjuk az olajon; sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a sót, felöntjük a pezsgővel, a csirkealaplével (vagy vízzel, és leveskockát dobunk bele), belekeverjük a két reszelt almát és fél órát főzzük. Mixerbe tesszük a liszttel, krémessé turmixoljuk, majd felforraljuk. Kicsit hűlni hagyjuk, és tálalás előtt belekeverjük a frissen reszelt maradék almát; ezzel már nem melegítjük.

 A körethez ferdén felszeleteljük a sárgarépát, majd a vajon megdinszteljük kevés vízzel. Amíg a répa párolódik, az elkészítési útmutató alapján megfőzzük a tésztát.

 Összekeverjük a tésztát a répával és a petrezselyemzölddel.

Tálalás

A tányérokra öntjük a mártást, erre rendezzük a tésztát az egyik oldalra, és a félbevágott pulykatekercseket keresztben ráfektetjük.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

40 dkg pulykamellfilé
vékony nagy szeletekre vágva
2 ek olívaolaj
1 db áttört fokhagymagerezd
10 dkg póréhagyma
20 dkg kelbimbó
5 dkg hagyma
10 dkg márványsajt
0.5 kk őrölt kömény
0.5 kk fehérbors
1 db tojás

Pezsgős almamártáshoz

1 ek olívaolaj
15 dkg hagyma
2 dl száraz pezsgő
3 dl víz
5 dl csirkealaplé (leveskockából is készülhet)
0.5 kk fehérbors
2 gerezd fokhagyma
1 ek liszt
3 db alma

Sárgarépás tésztához

20 dkg karotta
2 ek vaj
1 csokor friss, aprított petrezselyemzöld
30 dkg csuszatészta
vagy masnitészta

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés