Hirdetés

Majorannás pulykamellcsíkok krumpligombóccal

Majorannás pulykamellcsíkok krumpligombóccal
Készítette:pinterpanka
Elkészítés ideje: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Közepes

Hozzávalók

4 főre:
80 dkg pulykamell
10 dkg füstölt szalonna
2 db közepes nagyságú vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma

őrölt bors
1 evőkanál majoranna
1 pohár tejföl
2 evőkanál liszt
1,5 kg krumpli
0.5 kg liszt
1 evőkanál zsiradék

Elkészítés

A szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük. Közben apróra vágjuk a vöröshagymát és a fokhagymát. Ha kisült a szalonnánk, rátesszük a vöröshagymát és együtt puhára pároljuk. A fokhagymát csak a végén tesszük bele, hogy ne égjen meg. Ezután tesszük rá a csíkokra vágott pulykamellet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, végül rátesszük a majorannát. Jól összeforgatjuk a fűszereket a hússal, majd annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Fedő alatt puhára főzzük, majd a tejfölből és a lisztből habarást készítünk és behabarjuk vele az ételt. Kb. még 5 percig főzzük.

Gombóc elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk, majd puhára főzzük. Leszűrjük, egy nagyobb tálba tesszük. Összetörjük és hagyjuk kihűlni. Amikor már nem meleg, beletesszük a lisztet, a kanálnyi zsiradékot, ízlés szerint sózzuk és alaposan összegyúrjuk. Gombócokat formázunk belőle, majd forró vízben kifőzzük.

Tálalás

Egy pohár finom fehérbor illik hozzá.

Hirdetés
Hirdetés