Hirdetés

Majorannás májragu

Majorannás májragu
Készítette:Maimoni
Elkészítés ideje: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Könnyű

Hozzávalók

60-70 deka csirkemáj (megtisztítva, apróra vágva)
10 deka húsos szalonna
1 fej vöröshagyma
1 nagy pohár tejföl
só, bors
majoranna

4 nagy alma
fél kg liszt
1 db tojás
2-3 csipet só
2 ek cukor
1 tk sütőpor
tej

Elkészítés

A májat megtisztítjuk, ehhez nagyon apróra vágjuk és kiszedegetünk belőle minden szabad szemmel látható vért.
A máj előkészítését követően először az almás palacsintát érdemes elkészíteni. Meghámozunk és lereszelünk 4 nagy almát. Aztán egy tálban fél kiló liszthez hozzáadunk egy tojást, két-három csipet sót, két evőkanál cukrot, 1 teáskanál sütőport, majd annyi tejjel keverjük össze, hogy a szokásosnál sűrűbb palacsintatésztát kapjunk. Ebbe keverjük bele a reszelt almát.
Ha a májraguhoz készítjük a palacsintát, akkor borsot is teszünk a tésztába. Ezután elővesszük a palacsintasütőket, és egy-egy serpenyőben 3 kis palacsintát sütünk egyszerre (kb. 10-12 cm átmérőjűeket). Melegen tartjuk őket a sütőben, és nekiállunk a ragu összeállításának.

A szalonnát apró kockákra vágjuk, egy magasfalú serpenyőben kiolvasztjuk, majd rádobjuk az apróra vágott hagymát. Megdinszteljük, kicsit meg is pirítjuk, és hozzáadjuk a májat. Hamar átsül, ekkor összekeverjük a tejföllel, sózzuk, borsozzuk, majorannázzuk, és ha felforrt, el is zárjuk alatta a gázt.

Tálalás

Tálaláskor minenki kap a tányérjára egy palacsintát, és arra merjük rá a ragut.

A receptet a Praktikák sok gyerekhez blog szerzője, Maimoni tette közzé.

Hirdetés
Hirdetés