Hirdetés

Liba melle vadasan

Liba melle vadasan
Elkészítés ideje: 90 perc
Elkészítés nehézsége: Közepes

Hozzávalók

50 dkg libamell
1 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
1 kis fej hagyma
babérlevél

bors
füstölt szalonna
zsír
liszt
1 dkg cukor
kevés mustár
1 evőkanál tejföl

Elkészítés

50 dkg libamellet leöntünk páclével, melyhez egy kisebb szál sárgarépát, petrezselyemgyökeret egy kis fej hagymát karikára vágunk,1 l vízben félpuhára főzzük, teszünk bele 1 babérlevelet pár szem borsot és sót. Utoljára hozzáöntünk 1-1,5 evőkanál ecetet és ezt a levet melegen a húsra öntjük.
A húst a páclében hideg helyen 2-3 napig letakarva tartjuk, néha megforgatjuk.

Elkészítéskor a húst 5 dkg vékony csíkokra vágott füstölt szalonnával megtűzdeljük, megkenjük 5 dkg fagyos zsírral és sütőben félig megsütjük. Hozzáadjuk a pácléből a zöldségeket és kevés páclé hozzáadásával teljesen puhára pároljuk, amíg zsírjára sül.

Kivesszük a húst, letakarva meleg helyre tesszük és elkészítjük a vadas mártást. A lepirult zöldségekhez adunk egy kanál lisztet, azt jól átsütjük, felengedjük páclével, és a mártást pár percig főzzük.1 dkg cukrot barnára pirítunk, vízzel felhígítjuk, és a mártáshoz öntjük. Ízesítőnek adhatunk még hozzá ízlés szerint kevés mustárt, végül 1 evőkanál tejfölt.

Tálalás

A húst 1 cm széles szeletekre vágva hosszában a tálra helyezzük, és a mártást ráöntjük. Csőtésztával vagy zsemlegombóccal körítjük a tálat. A maradék mártást külön csészében tálaljuk.

A recept, sok más finom fogással együtt megtalálható a Pannon Lapok Társasága kiadásában megjelent Hagyományos ételek könyvében. További információ és megrendelés a marketing@plt.hu e-mail címen kérhető.

Hirdetés
Hirdetés