Hirdetés
Lapos csirke zöldséges spagettivel

Lapos csirke zöldséges spagettivel

Gyerek-, vendég- és családbarát étel ez a javából! És még arra is gondoltunk, hogy az se terhelje túl magát, aki készíti!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 1 óra (pácolás) + 1 óra 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1

Elkészítés

Előkészítés: Összekeverjük a pác hozzávalóit. A csirkét a hátán felvágjuk, és kétfelé hajtjuk. Bepácoljuk, majd egy órára hűtőszekrénybe tesszük.

Sütés: A zöldséget szétterítjük egy tepsi alján, erre tesszük a csirkét a hasával felfelé. Egyujjnyira feltöltjük a tepsit vízzel, és megsütjük a csirkét 180 fokos légkeveréses sütőben. Időnként locsolgatjuk a saját levével.

A körethez megfőzzük a spagettit az elkészítési útmutatónak megfelelően. A megsült csirke levét (vagyis, ami a tepsiben maradt) leszűrjük, és szűrőből a zöldségeket összekeverjük a kifőtt tésztával, a tejszínnel és az aprított petrezselyemzölddel.

Tálalás

A csirkét daraboljuk, tányérokra rendezzük; a spagettiből húsvillával kis fészkeket tekerünk, és a csirke mellé ültetjük. A sült levét külön, mártásos tálkában kínáljuk.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

1 db egész csirke
10 dkg hagyma
20 dkg újhagyma
10 dkg gomba

Páchoz

1 kk oregánó
1 kk majoranna
1 kk rozmaring
1 kk zsálya
1 kk bors
1 kk chilipaprika
4 gerezd áttört fokhagymagerezd
4 ek olívaolaj

Körethez

20 dkg spagetti
1 dl főzőtejszín
1 csokor friss, aprított petrezselyemzöld

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés