Hirdetés
Köretével töltött csirkecomb roston sütött kerti javakkal

Köretével töltött csirkecomb roston sütött kerti javakkal

Szemet gyönyörködtető, ízlelőbimbókat lázba hozó, roppanós vitaminbombát tálalt nekünk a gyopárosfürdői Corvus hotel séfje. Egyszerűen ellenállhatatlan!!!

Elkészítés ideje: 1 óra
Elkészítés nehézsége: 2
Elkészítés költsége: 1

Elkészítés

A zsemlét beáztatjuk a tejbe, a főtt tojásokat és a hagymát apróra vágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat; rádobjuk a hagymát, és üvegesre pirítjuk. A gombát és a sonkát apróra vágjuk. Ha a hagyma üveges, rádobjuk a gombát, megvárjuk, amíg egy kicsit „összeesik”. Utána hozzáadjuk a sonkát is. Sózzuk, majd teszünk hozzá majorannát és kakukkfüvet. Egy-két perc párolás után elzárjuk a tüzet.

Egy másik edénybe beleöntjük a tejbe áztatott zsemlét, hozzáadjuk a párolt zöldséges sonkát, az apróra vágott főtt tojást, a reszelt sajtot és a májkrémet; alaposan összedolgozzuk. Borsot őrlünk rá, hozzáadunk egy felvert friss tojást, újra összekeverjük alaposan. Hozzáteszünk még egy kis frissen aprított petrezselymet.

Bekapcsoljuk a sütőt 200 °C-ra.

A csirkecomb bőrét kicsit kilazítjuk, benyúlva alá. A töltés megkönnyítése végett, a tölteléket belekanalazzuk egy habzsákba. A habzsák csőrét beillesztjük a bőr alá, és jól „felfújjuk” a bőrt a töltelékkel. Az így megtöltött combokat egy tepsibe helyezzük, őrlünk rá borsot (ha lehet, rózsaborsot!), mellé teszünk félbevágott vöröshagymát, és öntünk „alá” egy kis vizet.  Körülbelül fél órát sütjük.

Sütés közben elkészíthetjük a köretet. A zöldségeket nagyobb darabokra feldaraboljuk (a filmen a séfünk egy kicsit játszott és vidám formákra vágta a zöldségeket). Egy serpenyőben felhevítünk egy kis olajat, és megpirítjuk a zöldségeket pár percig – csak, amíg roppanós marad. Szórunk rá egy kis rózsaborsot, majorannát, és sózzuk.

Ha a zöldség elkészült, a csirkecomb is szép színt kapott, tálalhatunk is.

Tálalás

A zöldségeket tetszetősen elrendezzük a csirkecomb köré. Petrezselyemzölddel és friss paradicsommal díszíthetjük!

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

2 db csirkecomb
10 dkg sonka
2 db tojás
2 db főtt tojás
20 dkg gomba
2 fej hagyma
10 dkg májkrém
őrölt bors
majoranna
kakukkfű
10 dkg reszelt sajt
olívaolaj a sütéshez
rózsabors
petrezselyemzöld
1 db zsemle
2 dl tej

A körethez

25 dkg vegyes (kerti) zöldség
olívaolaj a sütéshez
rózsabors
majoranna

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés