Hirdetés
Csirkés-zöldséges köleskása

Csirkés-zöldséges köleskása

Közkedvelt és népszerű ételünk a rizseshús, annak minden formájában. Nos, itt valami hasonló készül. Mégis más. Kölest használunk és a végén közösen megállapítjuk: így is nagyon finom!!!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 1 óra 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják
Tejmentes étel

Elkészítés

A csirkecombokról lefejtjük a bőrt, és kivágjuk belőlük a csontokat is. A csontokat a bőrrel együtt kb. 8 dl vízben feltesszük főni, azaz alaplevet készítünk.

A kölest megmossuk, és lecsepegtetjük egy szitán. A húst, a hagymát, a sárgarépát, a fehérrépát és a zellert kockára vágjuk. A húst akkora darabokra vágjuk, mintha pörköltet készítenénk, a hagymát apróra, a gyökereket, a zellert nem túl kicsire.

A sütőt előmelegítjük 150 fokosra légkeveréses üzemmódban. Olyan lábast választunk a főzéshez, amelynek van fedője, és sütőben is használható (ha csak olyanunk van, amelynek pl. műanyag a fogantyúja, a műanyag részt bugyoláljuk két réteg alufóliába).

A zsírt felforrósítjuk, és a hagymát kicsit megfuttatjuk rajta, éppen csak annyira, hogy kis színt kapjon. Rádobjuk a húst és a zöldségeket. Kevergetve addig sütjük, amíg kis levet nem enged. Ekkor adjuk hozzá a kölest, felöntjük a forró alaplével, sózzuk, borsozzuk. Ha felforrt, ráhelyezzük a fedőt, és a sütőbe tesszük 1 órára.

Tálalás

Tálalás előtt összekeverjük a kását, hogy a húsból és a zöldségből mindenhova jusson.

A paradicsomok magjait eltávolítjuk, a gyümölcshúst kis kockára vágjuk. Megsózzuk, és kis olívaolajjal összekeverjük. A kását adagolókanállal, gyűrűvel vagy egy csészével a tányérokra porciózzuk, a paradicsomsalátából egy evőkanállal melléteszünk, és megszórjuk petrezselyemzölddel.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

4 db csirkecomb
1 ek libazsír
vagy kacsazsír
10 dkg hagyma
20 dkg sárgarépa
10 dkg petrezselyemgyökér (fehérrépa)
20 dkg zöldborsó
1 db szárzeller
vagy egy szál a zellergumó szárából
2 dl hántolt köles
2 ek só
őrölt bors

Tálaláshoz

1 csokor friss, aprított petrezselyemzöld
4 db paradicsom
2 ek olívaolaj

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés