Hirdetés

Csirkemellfilé Háromkirályok módra

Csirkemellfilé Háromkirályok módra
Készítette:HossoAni
Elkészítés ideje: 70 perc
Elkészítés nehézsége: Könnyű
Cukorbetegek is fogyaszthatják

Hozzávalók

70 dkg csirkemellfilé
10 dkg csemegeuborka
10 dkg füstölt sajt
10 dkg hámozott paradicsom

bors
bacon

A mártáshoz:
4-5 dkg zöldbors
3 dl főzőtejszín

petrezselyem zöldje
kevés napraforgó olaj

Elkészítés

A megtisztított csirkemellfiléket kiklopfoljuk, sózzuk-borsozzuk. Összekeverjük az apróra vágott uborkát, sajtot és a paradicsomot.
A tölteléket arányosan elosztjuk a hússzeleteken, majd összegöngyöljük, hústűvel megtűzzük, és 2-2 szelet baconnel körbetekerjük.
A töltött húsokat alufóliába csavarjuk, és a két végét összefogjuk, mint a szaloncukornak. Egy tűzálló tálba tesszük a „szaloncukrokat”, és előmelegített 180 fokos sütőben 40 percig sütjük, majd kibontjuk kicsit az alufóliacsomagolást, és magasabb fokozaton pirítjuk még a húsroládokat.
A mártáshoz pici olajon megfuttatjuk a szemes zöldborsot, majd felöntjük főzőtejszínnel, sózzuk és összeforraljuk.
Apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük.

Tálalás

Zöld körettel, rizzsel és röszti burgonyával tálalhatjuk.

Hirdetés
Hirdetés