Hirdetés

Csirkemell sajtkrémes zöldségekkel

Csirkemell sajtkrémes zöldségekkel
Készítette:Gizi
Elkészítés ideje: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Könnyű
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják

Hozzávalók

a csirkemellhez:
1 db csirkemell szárnyrésszel

őrölt bors
szerecsendió
2-3 dkg vaj
2 evőkanál olívaolaj
1 dl fehérbor

Hozzávalók a sajtkrémes zöldséghez:
2 db sárgarépa
30 dkg zöldbab
1 zsenge cukkini

őrölt bors
ételízesítő
kakukkfű
2 dl fehérbor
2 evőkanál olívaolaj
5 dkg vaj
15 dkg mascarpone

Elkészítés

A csirke feldarabolásánál úgy vágjuk le a mellet, hogy rajtamaradjon a szárnyrész is. Ezután vágjuk kétfelé, és hagyjuk rajta a csontos részt, és a bőrét is.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg szerecsendióval, majd hagyjuk egy kicsit állni, hogy az ízek átjárják.
Egy serpenyőbe öntsük bele az olajat, majd hevítsük fel. Ezután helyezzük bele a melldarabokat a bőrös felükkel lefelé. Süssük pár percig, hogy a bőr szép színt kapjon, majd fordítsuk át, és a csontos felét is süssük 1-2 percig.
A hirtelen elősütött húst ezután a bőrös felével felfelé, tegyük át egy sütőtálba, majd öntsük alá a visszamaradt zsiradékot és a bort. Ezután kenjük meg a puha vajjal. (a vajtól jó ropogós lesz a bőre)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 30 percig, hogy a hús teljesen átsüljön, és a bőre szép piros, ropogós legyen. A sütőből kivéve, alaposan locsoljuk meg a forró szafttal.
A sárgarépát vékonyan karikázzuk fel. A zöldbabot vágjuk fel ízlés szerint. A cukkinit vágjuk kisebb kockákra.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a sárgarépát, és kevergetve pirítsuk 1-2 percig. Ezután adjuk hozzá a babot, és keverjük alaposan össze, majd ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel, és öntsük fel a borral. Félig lefedve pároljuk 15-20 percig, majd adjuk hozzá a felkockázott cukkinit.
Ezután addig pároljuk, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak. Ekkor adjuk hozzá a vajat, és a mascarponét, majd óvatosan kevergetve addig pároljuk, még a szaft kellően besűrűsödik.

Tálalás

Tálaláskor helyezzük tányérra a szép pirosra sült csirkemellet, majd kanalazzuk mellé a szaftos, roppanós zöldségeket.

Hirdetés
Hirdetés