kb. 60 dkg csirkemáj
4 ek liszt
1 tk só
bors
kevés olaj a sütéshez
3 dkg vaj
kb. 8 zsályalevél
1 nagy fej hagyma
kb. 6 dkg bacon
5 gerezd fokhagyma
1 dl vörösbor
max. 1 dl víz (vagy ha van, húslé)
3 nagy paradicsom
petrezselyem
A csirkemájat megtisztítjuk, feldaraboljuk. A hagymát negyedekbe vágjuk, felszeleteljük. A fokhagymagerezdeket szintén. A paradicsomok alján és tetején X alakú bemetszést ejtünk, majd egy percre forró vízbe mártjuk őket, héjukat lehúzzuk, majd mindhármat negyedeljük, vastagon szeleteljük. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk.
A lisztet összekeverjük a sóval, borssal, majd megforgatjuk benne a májdarabokat, és forró olajban pár perc alatt megsütjük. Papírtörlőre szedjük.
Nagyjából el is fogyott az olaj; beletesszük a vajat a serpenyőbe, és először az összetépkedett zsályaleveleket pirítjuk rajta kissé, majd hozzáadjuk a hagymát.
Úgy öt perc múlva beletesszük a felcsíkozott bacont, és a felszeletelt fokhagymagerezdeket. Egészen rövid ideig pirítjuk, nehogy a fokhagyma megkeseredjen, majd felöntjük a vörösborral és a vízzel (na persze, ha van, húslével).
Amikor már egész jól megpárolódott - nem kell hozzá túl sok idő, bő öt perc -, mehet hozzá a paradicsom. Éppen csak egy kicsit felforr így együtt, és hozzákeverjük a májat, majd a petrezselymet. Jól átforgatjuk, és elzárjuk a lángot.
A receptet a Praktikák sok gyerekhez blog szerzője, Maimoni tette közzé.