
Csirkecombok fehérboros hagymamártásban
Házias étel. Olyannyira, hogy igazából "otthonos" is. Aki ilyet vacsorázik, annak már semmi kedve nem lesz utána bárhová is elindulni, kimozdulni!
Elkészítés
Előkészítés: A hagymákat és a sárgarépát megtisztítjuk, és hagymákat nagyon vékonyan felszeleteljük, a sárgarépát felkarikázzuk, a fokhagymát durvára vágjuk.
Sütés: A combokat félbevágjuk, a wokban nagy lángon forró olívaolajon mindkét oldalukon néhány percig sütjük, miközben sózzuk és meghintjük a fűszerekkel. Többször megforgatjuk, a végén hozzáadjuk a fokhagymát. A húsokat kivesszük a serpenyőből, borsozzuk, és a visszamaradt olajon a fokhagyma mellé hozzáadjuk a hagymákat, szükség szerint egy kis olajat öntünk még alá. Folyamatosan kevergetve megdinszteljük, majd kicsit megpirítjuk.
Amikor megpirult, hozzáadjuk a sárgarépát és a babérlevelet, majd a paradicsompürét is és elkeverjük. Visszatesszük a combokat, összekeverjük, és felöntjük a fehérborral. Kb. 5 percig továbbra is nagy lángon forraljuk, majd felöntjük vízzel, s miután felforrt lassú tűzön 3/4 óra-óra alatt készre pároljuk időnként megkeverve. Amennyiben van ekkora méretű fedőnk, le is fedhetjük.
A spagettit az elkészítési útmutatónak megfelelően kifőzzük, leszűrjük, összekeverjük a petrezselyemmel és azonnal tálaljuk.
Tálalás
A combokat tányérokra adagoljuk, mellétesszük a szaftot és a spagettit.