4 db csirkecomb
50 dkg krumpli
50 dkg sütőtök
5-6 gerezd fokhagyma
10 dkg vaj
2 db babérlevél
kakukkfű (lehet szárított is)
1,5 dl fehérbor
só
őrölt fehér bors
A csirkecombokat sózzuk be, és szórjuk meg ízlés szerint őrölt borssal, majd hagyjuk egy kicsit állni.
A sütőtököt és a krumplit pucoljuk meg, és ízlés szerint kockázzuk fel, majd szórjuk meg sóval, és őrölt borssal.
Egy tepsibe tegyük egymásmellé a befűszerezett csirkecombokat, majd tegyük köré a felkockázott sütőtököt, és krumplit.
Ezután szórjuk köré a fokhagymagerezdeket (nem kell megpucolni), tegyünk rá ízlés szerint kakukkfűágat, és babérlevelet, (megszórhatjuk szárított kakukkfűvel is) majd öntsük alá a bort. (bor helyett önthetünk alá 1,5 db víz és egy fél citrom levének a keverékét)
A vajat olvasszuk fel, majd kenjük le vele a csirkecombokat. A maradék olvasztott vajat csorgassuk rá a zöldségekre.
Ezután fedjük le egy fóliával.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 45 percig. Ezután vegyük le a fóliát, majd helyezzük vissza a sütőbe és süssük szép pirosra.
Tálaláskor a ropogósra sült csirkecombokat a párolt zöldségekkel kínáljuk.