Hirdetés

Csirke halványító zellerrel és borral

Csirke halványító zellerrel és borral
Készítette:hableány
Elkészítés ideje: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Közepes
Cukorbetegek is fogyaszthatják

Hozzávalók

8 darab csirke rész / comb, mell /,
1 nagyobb vöröshagyma,
5 szál halványító zeller,
1 bögre zöldborsó,
25 dkg gomba,
2 szál sárgarépa,
1 szál fehérrépa,
1 pohár fehér bor,
3 babérlevél, só, bors,
2 evőkanál mustár,
1 evőkanál sűrített paradicsompüré,
2 dl tejföl,
1 dl tejszín,
2 kanál liszt, olaj.

Elkészítés

A csirkét megmossuk, majd szárazra törölgetjük. Sóval és borssal ízesítjük. Kevés olajat hevítünk, majd a csirkét hirtelen megpirítjuk benne.
Míg sül a csirke, addig megtisztítjuk a zöldségeket, a répát, a zeller szárat és a gombát felszeleteljük, a hagymát pedig, apró kockára vágjuk.
Mikor a hús kapott egy kis színt, kivesszük és tálra tesszük.
A visszamaradt olajban, megpirítjuk a hagymát, utána hozzáadjuk a zöldségeket, a babérlevelet és ezt is átforgatjuk, megpirítjuk. Mikor a zöldségek engedtek egy kis levet, megízesítjük a ragut, sóval és frissen őrölt borssal. Visszatesszük a raguba a húsdarabokat, aláöntjük a bort, és belekeverjük a mustárt és a paradicsompürét. Lassú tűzön, lefedve, puhára pároljuk az egészet. Mikor megfőtt a csirkehús, akkor a tejszínből, tejfölből és a lisztből kikevert habarással, besűrítjük a mártást.
Kevés zellerlevelet apróra vágunk, majd a kész ételt megszórjuk vele.

Tálalás

A kész ételt, jázmin rizzsel, forrón tálaljuk.

Hirdetés
Hirdetés