Hirdetés
Csirke citromos-philadelphia sajtos kukoricamártással, zöld metélttel

Csirke citromos-philadelphia sajtos kukoricamártással, zöld metélttel

Amerikai felütésű étel ez - hozva némi olaszos vonalat a tésztával. Együttesen egy gyors, ízletes, gyermekek számára is népszerű egytálétel kerekedik ki belőle.

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 1 óra 30 perc
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1

Elkészítés

A combokat kicsontozzuk, lehúzzuk a bőrüket, a húst kockákra vágjuk, besózzuk. A csontokat a bőrrel feltesszük 3 dl vízbe főni. A hagymát apróra vágjuk, megpirítjuk az olívaolajon, hozzáadjuk a húst, és fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a lestyánt, a borsot és a citromhéjat. Belekeverjük a kukoricát,. Ha szükséges, sózzuk. A kukorica levét is hozzáöntjük, és öntünk még hozzá annyi alaplevet, amennyi az egészet ellepi. Puhára pároljuk. Erős lángon főzzük, és folyamatosan adagoljuk az alaplevet - mindig akkor, amikor már elfő a leve. Ezt körülbelül 30 percen keresztül folytatjuk. Ennek a folyamatnak a vége felé hozzáadagoljuk a sajtkrémet és a tejszínt is. Utánaízesítjük.

A körethez a metéltet az elkészítési útmutató szerint készre főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, majd összekeverjük a vajjal.

Tálalás

A ragut tálra szedjük; a zöld metéltből húsvillával kis fészkeket tekerünk, és a ragu mellé ültetjük.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

60 dkg csirkecomb
2 ek olívaolaj
10 dkg hagyma
1 tk cukor
2 dl főzőtejszín
30 dkg konzerv kukorica
20 dkg Philadelphia krémsajt
1 ek friss, aprított petrezselyemzöld
1 ek friss, aprított citromfű
1 ek lestyánlevél aprítva
1 tk reszelt citromhéj
1 ek citromlé
őrölt bors

Körethez

30 dkg zöldmetélt
1 ek vaj

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés