
Csirke citromos-philadelphia sajtos kukoricamártással, zöld metélttel
Amerikai felütésű étel ez - hozva némi olaszos vonalat a tésztával. Együttesen egy gyors, ízletes, gyermekek számára is népszerű egytálétel kerekedik ki belőle.
Elkészítés
A combokat kicsontozzuk, lehúzzuk a bőrüket, a húst kockákra vágjuk, besózzuk. A csontokat a bőrrel feltesszük 3 dl vízbe főni. A hagymát apróra vágjuk, megpirítjuk az olívaolajon, hozzáadjuk a húst, és fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a lestyánt, a borsot és a citromhéjat. Belekeverjük a kukoricát,. Ha szükséges, sózzuk. A kukorica levét is hozzáöntjük, és öntünk még hozzá annyi alaplevet, amennyi az egészet ellepi. Puhára pároljuk. Erős lángon főzzük, és folyamatosan adagoljuk az alaplevet - mindig akkor, amikor már elfő a leve. Ezt körülbelül 30 percen keresztül folytatjuk. Ennek a folyamatnak a vége felé hozzáadagoljuk a sajtkrémet és a tejszínt is. Utánaízesítjük.
A körethez a metéltet az elkészítési útmutató szerint készre főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, majd összekeverjük a vajjal.
Tálalás
A ragut tálra szedjük; a zöld metéltből húsvillával kis fészkeket tekerünk, és a ragu mellé ültetjük.