Hirdetés
Citromos töltött csirke oregánóval, savanyú sült burgonyával

Citromos töltött csirke oregánóval, savanyú sült burgonyával

Könnyen elérhető siker egy könnyed és könnyű étellel! Minden évszakban frissít és elvarázsol.

Bezárás
Elkészítés ideje: 2 óra
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1

Elkészítés

Előkészítés:

A körethez meghámozzuk a burgonyát, megtisztítjuk a hagymát, a répát és esetleg a póréhagymát, és mindegyik zöldséget megközelítőleg egyforma kockákra vágjuk. A sütőt bekapcsoljuk, és 180°C-ra, légkeveréses funkcióra állítjuk.

A combokat besózzuk.

A töltelék hozzávalóit összekeverjük. Óvatosan felemeljük a bőrt a húsról, és alátöltjük a tölteléket – utána szépen visszarendezzük a bőrt.

Sütés: Egy magasfalú tepsibe tesszük a csirkecombokat úgy, hogy a töltött felük legyen felül. A burgonyát és a többi zöldséget a hús köré rakjuk. Megsózzuk, mellédobjuk a babérleveleket, meglocsoljuk a citromlével és az olívaolajjal.

Kevés vizet öntünk alá, majd 180 fokosra előmelegített sütőbe tesszük, és időnként a saját levével meglocsolva kb. 1 óra alatt készre sütjük.

Megjegyzés: A zöldségeket ízlés, hangulat és a kamra felszereltségi fokozata szerint variálhatjuk. Akár lehet csak hagyma és burgonya is, úgy is finom lesz.

Tálalás

A combokat tálra rakjuk, a burgonyát elhelyezzük mellette. Meglocsoljuk a savanykás olívaolajos lével.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

4 db csirkecomb ép bőrrel

Töltelékhez

4 ek olívaolaj
6 ek zsemlemorzsa
1 ek parmezán sajt reszelve
4 db áttört fokhagymagerezd
1 tk reszelt citromhéj
1 kk oregánó
1 kk őrölt bors

Burgonyához

60 dkg burgonya
2 fej hagyma
1 db kaliforniai paprika, piros
1 db kaliforniai paprika, sárga
1 db póréhagyma
1 db sárgarépa
6 db babérlevél
6 ek olívaolaj
2 db citrom
víz

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés