
Citromos töltött csirke oregánóval, savanyú sült burgonyával
Könnyen elérhető siker egy könnyed és könnyű étellel! Minden évszakban frissít és elvarázsol.
Elkészítés
Előkészítés:
A körethez meghámozzuk a burgonyát, megtisztítjuk a hagymát, a répát és esetleg a póréhagymát, és mindegyik zöldséget megközelítőleg egyforma kockákra vágjuk. A sütőt bekapcsoljuk, és 180°C-ra, légkeveréses funkcióra állítjuk.
A combokat besózzuk.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük. Óvatosan felemeljük a bőrt a húsról, és alátöltjük a tölteléket – utána szépen visszarendezzük a bőrt.
Sütés: Egy magasfalú tepsibe tesszük a csirkecombokat úgy, hogy a töltött felük legyen felül. A burgonyát és a többi zöldséget a hús köré rakjuk. Megsózzuk, mellédobjuk a babérleveleket, meglocsoljuk a citromlével és az olívaolajjal.
Kevés vizet öntünk alá, majd 180 fokosra előmelegített sütőbe tesszük, és időnként a saját levével meglocsolva kb. 1 óra alatt készre sütjük.
Megjegyzés: A zöldségeket ízlés, hangulat és a kamra felszereltségi fokozata szerint variálhatjuk. Akár lehet csak hagyma és burgonya is, úgy is finom lesz.
Tálalás
A combokat tálra rakjuk, a burgonyát elhelyezzük mellette. Meglocsoljuk a savanykás olívaolajos lével.