Hirdetés
Töltött dagadó sárgarépás savanyú káposztával, sütőzacskóban

Töltött dagadó sárgarépás savanyú káposztával, sütőzacskóban

Egy igazi téli vitaminbomba - és ízparádé! Hagyományos ízek modern hangolásban. Komponálja meg Ön is konyhájában!

Elkészítés ideje: 2 óra 30 perc
Elkészítés nehézsége: 2
Elkészítés költsége: 2
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják
Tejmentes étel

Elkészítés

Összeállítjuk a tölteléket: a pulykamell (vagy sertéskaraj, netán csirkemell) felét egy éles késsel összeaprítjuk, a másik felét kislyukú darálón ledaráljuk, vagy aprítógépben pépesítjük. A két különböző finomságú húsmasszát összekeverjük a fokhagymával és a fűszerekkel. A dagadót óvatosan felnyitjuk, és beletöltjük a tölteléket. A hús nyitott felét cérnával bevarrjuk, vagy egy saslik pálcát végigbökünk rajta.

A savanyú káposztát összevágjuk, a hagymát felaprítjuk, a sárgarépát durvára reszeljük; ezeket összekeverjük a fűszerekkel együtt.

Sütőzacskóba töltjük a káposztát úgy, hogy alapot készítsünk vele a húsnak. A dagadót besózzuk, a káposztára tesszük, és 1,5 dl vizet öntünk hozzá. A zacskó végét lezárjuk, és 180 fokos sütőben készre sütjük az ételt.

Tálalás

Felvágjuk a zacskót, kivesszük belőle a húst és a káposztát. A húsból kihúzzuk a cérnát (ha tettünk bele). A húst felszeleteljük. A káposztát a tányérokra rendezzük, a tetején elhelyezzük a felszeletelt húst, és a levével meglocsoljuk. Ízlés szerint tejfölt is tehetünk rá vagy kínálhatunk mellé.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

Húshoz

70 dkg sertésdagadó
40 dkg pulykamell / sertéskaraj / csirkemell
2 gerezd fokhagyma
1 kk őrölt kömény
1 tk édes fűszerpaprika
1 kk őrölt bors

Sárgarépás savanyúkáposztához

60 dkg savanyított káposzta
25 dkg sárgarépa
20 dkg hagyma
4 db áttört fokhagymagerezd
1 kk kömény egész
6 db babérlevél
1 kk szemes bors
2 tk borókabogyó

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés