Spenóttal töltött fasírozott gombás burgonyafőzelékkel
Klasszikus kissé átgondolva: OZ igazi specialitása! Kombinálja a gyerekkor kedves gasztronómiai emlékeit a mai kulináris igényeivel. Ami "kisül" belőle, az pedig egyszerűen remek!
Elkészítés
A zsemléket leöntjük a tejjel és hagyjuk, hogy megszívják magukat.
A spenótot megmossuk, ha a levelekben vastagabb erek vannak, azokat kivágjuk.
A gombás burgonyához a megtisztítjuk hagymát, a krumplit meghámozzuk, a gombát megmossuk. A hagymát és a szalonnát apróra, a krumplit kis kockákra vágjuk, a gombát felszeleteljük. A szalonnát kisütjük, hozzáadjuk a hagymát, megpirítjuk, majd beletesszük a gombát és a burgonyát is. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, sózzuk, fűszerezzük borssal, kakukkfűvel, citromhéjjal, és puhára főzzük. Ha minden megpuhult, a tejföllel finomítjuk.
Kinyomkodjuk a tejes zsemléket, és összekeverjük a hússal, sóval, borssal, tojással és a fokhagymával. Egy teáskanál vajon megfonnyasztjuk a spenótot, sózzuk, borsozhatjuk. A húspépből hosszúkás lepénykéket formálunk, a közepére teszünk egy csíkot a spenótból, ráhajtjuk a darált húst és rudacskákat formálunk. Ezeket megforgatjuk zsemlemorzsában, és forró olajban megsütjük.
Tálalás
A gombás burgonyát szétterítjük a tányérokon, és a fasírtrudacskákat csillagszerűen rátesszük. Meglocsoljuk a simára kevert tejföllel, megszórjuk a petrezselyemzölddel.