Hirdetés
Spenóttal töltött fasírozott gombás burgonyafőzelékkel

Spenóttal töltött fasírozott gombás burgonyafőzelékkel

Klasszikus kissé átgondolva: OZ igazi specialitása! Kombinálja a gyerekkor kedves gasztronómiai emlékeit a mai kulináris igényeivel. Ami "kisül" belőle, az pedig egyszerűen remek!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 2 óra
Elkészítés nehézsége: 2
Elkészítés költsége: 2

Elkészítés

A zsemléket leöntjük a tejjel és hagyjuk, hogy megszívják magukat.

A spenótot megmossuk, ha a levelekben vastagabb erek vannak, azokat kivágjuk.

A gombás burgonyához a megtisztítjuk hagymát, a krumplit meghámozzuk, a gombát megmossuk. A hagymát és a szalonnát apróra, a krumplit kis kockákra vágjuk, a gombát felszeleteljük. A szalonnát kisütjük, hozzáadjuk a hagymát, megpirítjuk, majd beletesszük a gombát és a burgonyát is. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje, sózzuk, fűszerezzük borssal, kakukkfűvel, citromhéjjal, és puhára főzzük. Ha minden megpuhult, a tejföllel finomítjuk.

Kinyomkodjuk a tejes zsemléket, és összekeverjük a hússal, sóval, borssal, tojással és a fokhagymával. Egy teáskanál vajon megfonnyasztjuk a spenótot, sózzuk, borsozhatjuk. A húspépből hosszúkás lepénykéket formálunk, a közepére teszünk egy csíkot a spenótból, ráhajtjuk a darált húst és rudacskákat formálunk. Ezeket megforgatjuk zsemlemorzsában, és forró olajban megsütjük.

Tálalás

A gombás burgonyát szétterítjük a tányérokon, és a fasírtrudacskákat csillagszerűen rátesszük. Meglocsoljuk a simára kevert tejföllel, megszórjuk a petrezselyemzölddel.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

Húshoz

50 dkg darált hús
2 db szikkadt zsemle
2 dl tej
2 db tojás
4 db áttört fokhagymagerezd
20 dkg spenót
1 tk vaj
bors
zsemlemorzsa
napraforgóolaj a sütéshez

Gombás burgonyához

50 dkg burgonya
25 dkg gomba
10 dkg hagyma
5 dkg füstölt szalonna
1 kk kakukkfű
citromlé
1 kk reszelt citromhéj
2.5 dl tejföl
bors

Tálaláshoz

2 dl tejföl
1 csokor aprított petrezselyemzöld

További elnevezések:

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés