Hirdetés
Sertéskaraj párolt zöldségekkel

Sertéskaraj párolt zöldségekkel

Sokan ódzkodnak a sertéshústól, attól tartva, hogy az nem olyan egészséges, mint a szárnyasok húsa. Ezt erősen vitatnánk; főleg, ha így készíti, ahogy ebben a receptben mi!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 1 óra
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Lisztérzékenyek is fogyaszthatják
Cukorbetegek is fogyaszthatják

Elkészítés

Az összes zöldséget, tehát mind a mártás, mind a köret alapanyagait megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. Egy kisebb lábasba párolóbetét helyezünk, kevés vizet öntünk alá, a betétre ráhelyezzük a gyömbért és a zellert, és puhára pároljuk. Egy nagyobb lábasban ugyanígy, párolóbetétben megpároljuk a káposztát, a répát és a burgonyát, amit előtte megszórunk a steak fűszerkeverékkel. Amennyiben van kimondott pároló gőzsütőnk, abban 100 fokra állítva, 25 perc alatt készülnek el a zöldségek.

A karajt vékony szeletekre vágjuk, a szeleteket bekenjük paradicsompürével, megszórjuk a bazsalikommal. Sózni majd csak a sütésnél fogjuk.

Amikor a zöldség megpuhult, a zellert és a gyömbért a levével és a tejszínnel együtt egy edénybe tesszük, botmixerrel pürésítjük.

Ha a mártásunk is elkészült, akkor egy serpenyőben olajat forrósítunk, a hússzeleteket sózzuk, majd mindkét oldalát 1-1 percig sütjük, és a serpenyőbe, szeletek mellé dobunk, egy kevés vajat.

Tálalás

A húst tányérokra rendezzük, meglocsoljuk a levével és a mártással, és a zöldséggel tálaljuk.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

Húshoz

60 dkg sertés rövidkaraj
4 tk sűrített paradicsom
2 kk szárított bazsalikom
4 ek olívaolaj
2 tk vaj

Mártáshoz

20 dkg zeller
4 cm-es
db friss gyömbér
3 dl főzőtejszín

Zöldségkörethez

20 dkg fehérkáposzta
30 dkg sárgarépa
60 dkg burgonya
2 tk steak fűszerkeverék (Kotányi)

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés