Hirdetés
Hirtelensült fokhagymás malackaraj lencsefőzelékkel

Hirtelensült fokhagymás malackaraj lencsefőzelékkel

Újévi menübe való, de mindennapokra is határozottan ajánlott összeállítás ez. Ha nincs malackaraj a "közelben", egy szép sertéskarajból is elkészíthető. A lencsefőzelék pedig a legfinomabb, amit valaha kóstoltunk. Érdemes követni az igazán egyszerű receptjét!

Backward
Forward
Bezárás
Elkészítés ideje: 1 óra
Elkészítés nehézsége: 1
Elkészítés költsége: 1
Cukorbetegek is fogyaszthatják

Elkészítés

A hagymát megtisztítjuk, és felapírtjuk.

A sertészsíron megfuttatjuk a hagymát. A bacont kockára vágjuk, és hozzáadjuk a sülő hagymához.Hozzáöntünk a lencse levéből annyit, hogy a szalonnás hagyma bőven ússzon a lében, sózzuk, fűszerezzük borssal, áttört fokhagymával és a babérral. Pár perc után a lencsét a maradék levével a lábasba tesszük. Erősen forraljuk, és amikor kezd sűrűsödni, a tejfölt összekeverjük a liszttel, és ezzel a habarással sűrítjük a főzeléket. Jól felforraljuk. Lehet ecettel savanyítani, ha valaki úgy szereti.

Ha a lencse kész, kisütjük a karajokat. A hússzeletek mindkét felét sózzuk, borsozzuk, megszórjuk köménymaggal, majd lisztbe forgatjuk. A fokhagymákat hosszában félbe vágjuk, a sertészsírt felforrósítjuk. A karajokat a zsírba tesszük, és megsütjük néhány perc alatt mindkét oldalukat. Amikor az utolsó szeleteknél járunk, a hús megfordítása után a zsírba tesszük a fokhagymát, illetve, ha szeretjük az erőset, a chilipaprikát is (erre az ízesített zsírra a tálalásnál lesz szükségünk). Amikor kisütöttük a szeleteket, a visszamaradt zsírba teszünk még egy kis pirospaprikát, de ezzel már nem melegítjük, mert a paprika megéghet. Úgy is megoldhatjuk ezt, ahogy OZ a filmben: nem a zsírba, hanem a húsra szórjuk a pirospaprikát; majd a tűzről teljesen félrehúzva, belekeverjük az ízesített zsírba.

Tálalás

A lencséből „megágyazunk” a tányérokon, elrendezzük rajta a karajszeleteket, meglocsoljuk a paprikás-fokhagymás zsírral, megcsepegtetjük tejföllel, végül, az esztétika kedvéért petrezselyemmel is megszórjuk.

Hány főre szóljon:

Hozzávalók

Lencséhez

2 doboz lencsekonzerv
1 db hagyma
1 tk sertészsír
10 dkg baconszalonna
szeletelve
1 db áttört fokhagymagerezd
őrölt bors
4 db babérlevél
2 dl tejföl
1 ek liszt
ecet 10%-os

Húshoz

12 szelet sertéskaraj
kicsontozva
8 gerezd fokhagyma
1 tk őrölt kömény
4 ek liszt a panírozáshoz
1 ek sertészsír
őrölt bors
ízlés szerint chilipaprika
1 kk édes fűszerpaprika

Tálaláshoz

1 csokor aprított petrezselyemzöld
2 dl tejföl

Receptben található alapanyagok:

Hirdetés
Hirdetés