
Fokhagymás sertésmáj szelet zöldfűszerekkel, bazsalikomos paradicsomsalátával
Igazi vitaminbomba: zöldfűszerek, saláta, és a máj révén sok vas. Mindenképpen kényeztesse egyszer ezzel családját!
Elkészítés
Először a salátához a bazsalikomolajat készítjük el: a hozzávalóit (bazsalikom, fokhagyma, só, olívaolaj) mixerbe, vagy aprítógépbe tesszük, és alaposan összeturmixoljuk. Amit nem használunk fel, hűtőszekrényben tárolhatjuk.
Sütés: A májat kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Egy lehetőleg nagy átmérőjű teflonserpenyőbe öntjük az olajat, felforrósítjuk, hozzáadjuk a májszeleteket, rádobjuk a felszeletelt fokhagymát és a zöldfűszereket (rozmaring, zsálya). Ha a májszeletek átsültek, a rozmaringos-zsályás fűszeres olajjal (amiben sütöttük) meglocsoljuk. (Ha nincsen elég nagy serpenyőnk, akkor a májat adagokban sütjük, mindig ugyanabban az olajban.) A sütőt előmelegítjük 80-90 fokosra, és a kisütött májakat ott tartjuk, amíg az összessel nem végzünk. Ha az utolsó darabok is elkészültek, ráöntjük a fűszeres olajat, és a sütőben érleljük kb. öt percig. Kivesszük, majd sózzuk és borsozzuk.
A paradicsomot felszeleteljük.
Tálalás
A májat tányérokra rendezzük, és rákanalazunk a rozmaringos-zsályás fűszerolajból. A paradicsomot pikkelyszerűen mellétesszük, sózzuk, és meglocsoljuk a bazsalikomolajjal.